Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'F1-team Mercedes presteert op compleet ander niveau dan concurrentie'

Voormalig wereldkampioen F1 Mika Hakkinen is erg onder de indruk van het vormpeil van Mercedes. De Fin vindt dat Mercedes op een compleet ander niveau opereert dan de rest van de Formule 1.

Volgens tweevoudig wereldkampioen Mika Hakkinen was de kwalificatie van Mercedes in Australië van buitengewoon niveau. Lewis Hamilton stond zes tienden los van de rest. Hamilton claimde dat hij dat beetje extra zelf had gevonden, waar anderen de kwalificatiemodus van Mercedes de hemel in prezen. Mika Hakkinen was ook met stomheid geslagen toen Hamilton er eens goed voor ging zitten op de zaterdag in Melbourne: "Ik had na de wintertests wel verwacht dat Mercedes snel zou zijn, maar ik was ook zeer verbaasd toen Hamilton en Mercedes dat ene rondje eruit wisten te persen. Ze opereren op een heel ander niveau dan de rest", aldus Hakkinen in zijn column voor Unibet.

De race verliep voor Mercedes aanzienlijk minder voorspoedig, maar het team treft volgens Hakkinen geen enkele blaam: "Ferrari reageerde goed op de virtual safety car. Dat het goed uitpakte voor Ferrari, is niet de fout van Mercedes." Volgend weekend staat de Grand Prix van Bahrein op het programma. Vorig jaar won Sebastian Vettel de race voor Lewis Hamilton, maar laatstgenoemde zal uit zijn op revanche.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"