Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hakkinen: "Kwalificatierondje Verstappen was buitengewoon"

Tweevoudig Formule 1-wereldkampioen Mika Hakkinen steekt in zijn persoonlijke column de loftrompet over Max Verstappen. In het bijzonder over de formidabele kwalificatie van de Nederlander in Singapore.

De Nederlander in dienst van Red Bull moest genoegen nemen met de tweede tijd, op drie tienden van Lewis Hamilton. De ronde van de regerend wereldkampioen was fenomenaal, maar Max Verstappen deed in inferieur materiaal niet voor Hamilton onder. Dat is althans de mening van Mika Hakkinen: "Natuurlijk heeft iedereen het over het poleposition-rondje van Lewis Hamilton, maar om die Red Bull naar de tweede startplaats te sturen, was eveneens een grootse prestatie van Max Verstappen. Het was een geweldige performance", zo schrijft de Fin in zijn column voor Unibet.

Max Verstappen kon een dag later de Mercedes-coureur niet opnieuw uitdagen, geheel volgens de verwachtingen van Mika Hakkinen: "Ik wist gewoon dat Hamilton in een bloedvorm verkeerde en dat Verstappen topsnelheid tekort zou komen om het tempo van Hamilton te evenaren. Het was voor mij dan ook geen verrassing dat Hamilton de race domineerde, terwijl Ferrari opnieuw steken liet vallen. Door zijn leiding in het WK verder uit te breiden vraagt hij een uiterste krachtinspanning van Sebastian Vettel in de resterende zes races."

Viaplay
x
LIVE Reacties na verrassende eerste vrije training GP China