© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Hakkinen: "Kwalificatierondje Verstappen was buitengewoon"

21 sep. 2018 10:52 Jan van der Burgt 1 reacties
Tweevoudig Formule 1-wereldkampioen Mika Hakkinen steekt in zijn persoonlijke column de loftrompet over Max Verstappen. In het bijzonder over de formidabele kwalificatie van de Nederlander in Singapore.

De Nederlander in dienst van Red Bull moest genoegen nemen met de tweede tijd, op drie tienden van Lewis Hamilton. De ronde van de regerend wereldkampioen was fenomenaal, maar Max Verstappen deed in inferieur materiaal niet voor Hamilton onder. Dat is althans de mening van Mika Hakkinen:

"Natuurlijk heeft iedereen het over het poleposition-rondje van Lewis Hamilton, maar om die Red Bull naar de tweede startplaats te sturen, was eveneens een grootse prestatie van Max Verstappen. Het was een geweldige performance", zo schrijft de Fin in zijn column voor Unibet.

Max Verstappen kon een dag later de Mercedes-coureur niet opnieuw uitdagen, geheel volgens de verwachtingen van Mika Hakkinen:

"Ik wist gewoon dat Hamilton in een bloedvorm verkeerde en dat Verstappen topsnelheid tekort zou komen om het tempo van Hamilton te evenaren. Het was voor mij dan ook geen verrassing dat Hamilton de race domineerde, terwijl Ferrari opnieuw steken liet vallen. Door zijn leiding in het WK verder uit te breiden vraagt hij een uiterste krachtinspanning van Sebastian Vettel in de resterende zes races."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen