Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hakkinen looft ijzersterke Verstappen: "Dit laat zien hoeveel vertrouwen hij heeft in zichzelf"

Mika Hakkinen spreekt lovend over Max Verstappen die startend vanaf P10 het goud pakte in Hongarije. De Fin merkte daarin opnieuw een sterk punt van de Nederlander op.

Tweevoudig F1-wereldkampioen Mika Hakkinen is niets anders dan lyrisch over Max Verstappen na zijn inhaalrace in de Grand Prix van Hongarije. Het was zeker geen vanzelfsprekende overwinning aangezien de Nederlander vanaf de tiende plaats moest starten. Toch lukte het hem te winnen, mede door de blunders bij Ferrari en een uiterst sterke strategie van Red Bull. "De overwinning van Max was indrukwekkend, niet alleen omdat hij zich door het verkeer moest werken, maar hij deed alles wat hij moest doen en het team gaf hem de juiste strategie om de overwinning binnen te slepen. In zekere zin toont een overwinning als deze aan hoeveel vertrouwen Max in zichzelf en de auto heeft", schrijft Hakkinen lovend in zijn column voor Unibet . Kort nadat Verstappen Charles Leclerc had ingehaald, maakte de Limburger een 360 waardoor hij zijn positie weer verloor aan de Monegask. Hakkinen ziet echter een groot verschil tussen Verstappen met Red Bull en Ferrari op dit soort momenten. "Zelfs wanneer ze in de problemen komen raken ze niet in paniek, maar focussen ze zich op het herstellen."

Hakkinen waarschuwt Ferrari voor Perez

Met nog negen races te gaan staat Leclerc 80 punten achter op kampioenschapsleider Verstappen. Hoewel Ferrari en Leclerc natuurlijk azen op de positie van de Nederlander, moeten ze na het debacle in Hongarije volgens Hakkinen nu ook achter zich gaan kijken. Sergio Perez zou Leclerc wel eens snel kunnen inhalen in het klassement, tenzij het team verbeteringen kan doorvoeren. "Checo zijn goede race naar de vijfde positie zorgt ervoor dat hij nu slechts vijf punten achter Leclerc in het kampioenschap staat, dus Red Bull kan het omzetten naar een 1-2 als Ferrari geen manier vindt om te reageren."

Ferrari heeft heel wat ze bespreken in de zomerstop

De Fin spreekt zijn verbazing uit over Ferrari's keuze om voor de harde banden te gaan voor Leclerc zijn tweede stint. Een zet die averechts werkte toen bleek dat de compound moeilijk op temperatuur was te krijgen. Leclerc werd vervolgens binnengehaald voor een derde pitstop om over te gaan naar de softs, maar viel daardoor terug naar de zesde positie. Hakkinen hoopt dat de zomerstop het team de gelegenheid geeft om te bekijken hoe het sterker terug kan komen. "Charles, Carlos en Ferrari zullen hopelijk de zomerstop gebruiken om te bespreken hoe ze het gevecht met Red Bull agressiever kunnen aanvliegen en zich ook kunnen verdedigen tegen een verbeterde Mercedes", merkt de F1-wereldkampioen op. "Het is niet de eerste keer dat we Ferrari's keuzes in twijfel trekken en het is iets waar ze aan zullen moeten werken."

Viaplay
x
Max Verstappen grijpt naast prestigieuze prijs