Hakkinen: 'Michael Schumacher is de beste Formule 1 coureur ooit'

18 dec. 2017 11:52 Wanda Bisschop 0 reacties
Tussen 1998 en 2000 vochten Mika Häkkinen en Michael Schumacher menig duel uit in de Formule . Voor Häkkinen staat het dan ook vast dat zijn grootste rivaal de absolute nummer één van de Formule 1 is.

Mika Häkkinen genoot van zijn duels met Michael Schumacher

Mika Häkkinen reed in totaal elf seizoenen in de Formule 1 en pakte in 1998 en 1999 de wereldtitel. Tijdens zijn actieve loopbaan reed hij tegen enkele grootheden uit de Formule 1 wereld waaronder Ayrton Senna, Nigel Mansell, Alain Prost, Gerhard Berger, Damon Hill en Michael Schumacher.

In zijn eerste jaar bij McLaren (1993) was hij zelfs de teamgenoot van Ayrton Senna. In eerste instantie was hij alleen de testrijder maar vanaf de GP van Portugal nam hij de plaats in van Andretti. Häkkinen herinnert zich nog heel duidelijk dat sindsdien zijn verstandhouding met Senna veranderde.

"Voor mij was het zeker niet eenvoudig, vooral omdat Ayrton voelde dat ik hem als coureur onder druk zette. Toen hij in zag dat ik een goede coureur was, veranderde onze verstandhouding. Zijn houding tegenover mij werd anders, hoewel zijn respect voor mij toenam. Het deed me goed om de waardering van een drievoudige wereldkampioen te voelen."

Toch bewaart Häkkinen zijn beste herinneringen aan zijn gevechten met zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher. Drie jaar lang vochten de beide kemphanen een harde strijd uit op de baan.

Tegenover ramp.space laat Häkkinen dan ook weten dat wat hem betreft Michael Schumacher de absolute nummer één is.

"Er waren ontzettend veel goede coureurs met enorm veel talent, discipline en leiderschap. Ook Senna hoort absoluut tot de beste coureurs maar degene die voor mij echt de Nummer 1 status verdient, is Michael Schumacher."

Bekijk hieronder het duel dat Häkkinen en Schumacher uitvochten tijdens de GP van België in 2000.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen