Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Valtteri Bottas

Hakkinen neemt het op voor Bottas: "Hij verdient meer erkenning"

Mika Hakkinen is van mening dat Valtteri Bottas meer erkenning verdient voor zijn werk bij Mercedes. De oud-coureur weet uit eigen ervaring hoe moeilijk het is om races te winnen, hoe goed de auto waarin je rijdt ook is. Volgens hem draait het namelijk niet alleen om winnen.

E6b S4 VXEAUN Ur O
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

In een opiniestuk voor Motorsport.com zegt Mika Hakkinen dat het voor een Formule 1-team ontzettend belangrijk is om een goede harmonie tussen de coureurs te hebben. Mercedes heeft met Lewis Hamilton en Nico Rosberg in het verleden bijvoorbeeld al ervaren hoe twee teamgenoten elkaar het leven zuur kunnen maken, ten koste van het team. Met de komst van Valtteri Bottas moesten dergelijke scenario's worden voorkomen.

"Onderdeel van de taak van Valtteri was om naast Lewis te werken, zo hard mogelijk te pushen maar de communicatie draaiende te houden", zegt Hakkinen. "Een positieve sfeer in het team creëren en met elkaar dezelfde kant op werken is van vitaal belang."

Natuurlijk kan er maar één van de twee coureurs wereldkampioen worden en dat kan nog wel eens voor frictie zorgen, meent de Fin. "Wanneer je in dezelfde auto zit is het nooit makkelijk. Als wereldkampioen bouw je uiteindelijk het team om jou heen, waardoor je teamgenoot harder moet werken."

Volgens Hakkinen pakt Mercedes het netjes aan en weet Bottas wat hem te doen staat. "Zijn taak is om de concurrentie te verslaan, zeker nu Red Bull en Honda een grote stap voorwaarts hebben gezet. Als teamgenoot van Lewis heeft Valtteri de beste coureur naast zich. Het is ongelofelijk om te zien hoe kalm, gecontroleerd en vastberaden hij is gebleven en hoe hard hij is blijven werken ondanks de uitdaging en alle kritiek die hij krijgt. Valtteri focust zich ieder weekend weer op zo hard mogelijk pushen en het beste geven voor zichzelf en het team."

De tweevoudig wereldkampioen meent dat het idee bestaat dat Grands Prix winnen makkelijk is als je de beste auto hebt. Dat is volgens hem echter een misvatting. "Er is niets makkelijks aan winnen in de Formule 1, of het nou twintig overwinningen voor mij zijn of negen voor Valtteri. Het is alleen maar moeilijker als je een meervoudig wereldkampioen naast je in de garage hebt zitten", meent Hakkinen.

De Fin vindt daarom ook dat zijn landgenoot niet zo hard moet worden aangepakt door de buitenwereld. "Een goede balans tussen harmonie en focus is voor ieder team dat wereldkampioen wil worden een belangrijk ingrediënt. Dat is een reden waarom ik denk dat Valtteri meer erkenning verdient voor het werk dat hij heeft geleverd."

Ook interessant:

Verstappen met kop en schouders de beste coureur van het seizoen

Het F1-seizoen is halverwege. Hoog tijd om uitgebreid de balans op te maken. Er is in de nieuwste RacingNews365-podcast genoeg om over na te praten! Beluister 'm hieronder, met Ruud Dimmers, Tom Coronel en host Joris Mosterdijk.

Forbidden

Weddenschappen Valtteri Bottas

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

14 reacties

Viaplay
x
Interview Horner exclusief: Red Bull tast in het duister over impact van nieuwe F1-regels