Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hakkinen prijst oude bekende voor zijn aandeel in wereldtitel Verstappen

Max Verstappen was dit jaar onfeilbaar, maar zijn titel had hij natuurlijk nooit kunnen winnen zonder het meesterbrein van Adrian Newey, die samen met zijn technische team de RB18 heeft ontwikkeld. Mika Hakkinen weet maar al te goed hoe het is om te winnen in de bolides van de Britse topontwerper.

Mika Hakkinen keek met veel interesse naar de Grand Prix van Japan. De tweevoudig kampioen was niet voor het eerst onder de indruk van de prestaties van Max Verstappen, die zich nu in hetzelfde rijtje met meervoudig kampioenen heeft geschaard. Volgens Hakkinen is het niet meer dan verdiend. "Een fantastische prestatie van Max.", zo begint de Fin zijn verhaal in zijn gebruikelijke Unibet column . "Dit is de soort race waar je over droomt als je opgaat voor de wereldtitel. Verstappen zei voorafgaand aan het weekend dat hij een perfect weekend wilde hebben, zeker na de problemen in Singapore." En dat lukte, zag Hakkinen. "De start van Max ongelooflijk, want het leek erop dat Charles de leiding had gepakt, maar Verstappen had zoveel vertrouwen en hield vol. Je kan die buitenste lijn in natte omstandigheden aanhouden. Het is typisch een kartmove en Max heeft al zijn ervaring gebruikt om Charles achter hem te houden." "Daarna was Verstappen op eenzame hoogte. Hij was van een ongekend niveau. Om met een voorsprong van 27 seconden te winnen na zo'n korte race, is briljant. Max' twaalfde overwinning van het seizoen toont aan hoe veel hij deze wereldtitel verdiende - hij heeft gedomineerd."

Hakkinen prijst Newey

Niet alleen Verstappen ontving felicitaties van Hakkinen, want ook Formule 1-goerie Adrian Newey werd geprijsd door Mika. De twee kennen elkaar nog goed, want in de jaren '90 en '00 zaten ze samen bij McLaren, waar Newey destijds verantwoordelijk was voor de ontwikkeling van de bolides. "Ik ben ook heel blij voor Adrian Newey, het technische Red Bull-kopstuk", zo vervolgt Hakkinen zijn verhaal. "Dankzij zijn werk bij McLaren had ik geweldige bolides en kon ik mijn twee wereldtitels winnen. Zoveel jaren later wint hij bij Red Bull nog steeds!", geniet de voormalig coureur. "Hij is echt de meest succesvolle ontwerper in de Formule 1-geschiedenis. Natuurlijk heeft hij een geweldig team met andere engineers achter zich staan, maar zijn technische leiderschap is briljant!" "Zelfs tijdens Mercedes dominante jaren bleef Red Bull competitief en het is geweldig om Adrian's team te zien profiteren van de nieuwe regels en een nieuwe titel te zien winnen. Mijn felicitaties aan hem", aldus Hakkinen.

Viaplay
x
Alpine Drastisch besluit rond Ocon niet uitgesloten