Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hakkinen: 'Supertalent Norris zonder twijfel van het niveau Verstappen'

Volgens Mika Hakkinen is Lando Norris van een extreem hoog niveau. Hij schat de Brit zelfs zo hoog in, dat hij hem op gelijke hoogte zet met tweevoudig wereldkampioen Max Verstappen.

Het McLaren-team kende geen goed weekend in Bahrein. Een dubbele uitvalbeurt en nul punten zorgden voor teleurstelling bij het team. Een lichtpuntje was dat Lando Norris tijdens de kwalificatie tot een elfde plek kwam. Volgens Mika Hakkinen moeten we nog even wachten voordat we zijn voormalig werkgever, met wie hij in 1998 en 1999 F1-kampioen werd, pas over een aantal jaar hoge ogen kan gooien. "Ik denk niet dat er hoge verwachtingen zijn bij McLaren dit jaar", zo redeneert hij bij Unibet . "McLaren weet dat ze er nog niet zijn en dat het nog een aantal jaar zal duren." "Ze zijn er voor de lange termijn en hebben goede partners. Zoals ik zeg: misschien zien we dit jaar wat resultaten, maar echte performance zal pas over een paar jaar komen."

Norris supertalent

Met Lando Norris en Oscar Piastri heeft McLaren in ieder geval al twee getalenteerde coureurs in huis. Hakkinen is vooral zeer gecharmeerd van de eerstgenoemde coureur. Hij schat Norris zeer hoog in, van het hoogste niveau zelfs. "Hij is een hele snelle coureur, die al veel heeft bereikt. Hij laat consistent overtuigende resultaten zien." "Lando is super getalenteerd, zonder enige twijfel. Hij is van hetzelfde niveau als Verstappen, Leclerc en Sainz. Hij is als je naar zijn snelheid kijkt van een zeer hoog niveau", aldus de Fin. "Lando is de nummer een bij McLaren."

Goed duo

Piastri heeft nog maar 1 GP achter de rug, maar ook de Australiër is een goede coureur voor de toekomst, oordeelt Hakkinen. "Hij maakte deel uit van Alpine en zij hebben miljoenen in hem geïnvesteerd. Toch ging hij naar McLaren." "Een contract is wat telt. Er is geen ruimte voor gevoelens", oordeelt The Flying Fin. "Hoe dan ook, ik denk dat Norris en Piastri een goed duo zullen vormen. Ze zitten waarschijnlijk een paar tienden van elkaar en het zal hen alleen maar meer motiveren. Ik vind het een goed pakket." "Onder Zak Brown zal Piastri ook ruimte krijgen om zich te ontwikkelen. Het team heeft veel data waarmee ze hem nog verder kunnen helpen, maar ik denk niet dat hij problemen zal ondervinden. McLaren is een mooi team om te groeien en ik denk niet dat hij daar onder druk zal staan", zo sluit Hakkinen af.

Viaplay
x
Analyse GP Spanje sleutelmoment in Formule 1-kampioenschap