Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mika Hakkinen

Hakkinen vergelijkt Verstappen met Schumacher: "Geen baan of hobby, maar F1 is hun leven"

In het lijstje van 'grootste Formule 1-coureurs aller tijden' zullen maar weinig mensen Michael Schumacher niet noemen. Mika Hakkinen noemt Max verstappen nu ook van hetzelfde niveau en legt in een exclusief interview met RacingNews365 uit waarom.

Onlangs was tweevoudig Formule 1-wereldkampioen Mika Hakkinen op bezoek in Nederland, waarbij hij de tijd nam om bij te praten met RacingNews365. We vroegen hem, zoals eerder op de website is verschenen, naar de dominantie van Max Verstappen, maar ook naar met wie we de Nederlander kunnen vergelijken.

Daar hoeft de Flying Finn niet lang over na te denken. "Michael Schumacher. Hij was sowieso een ongelooflijke F1-coureur. Zijn toewijding voor de sport... autoracen was zijn leven! Het was geen gewone baan, geen gewone hobby, maar het was zijn leven. Precies dat zie ik ook bij Max: het is zijn leven", zo oordeelt Hakkinen.

Niet alleen op het circuit ziet de voormalig F1-coureur dat terug. "Hij geniet volop van wat hij doet. Als hij niet in een racewagen zit, dan rijdt hij wel in de sim of test en ontwikkelt hij wat."

"Daarbij leert hij niet alleen, bijvoorbeeld door nieuwe racelijnen te vinden of later te remmen, maar je kan je hersenen ook beter ontwikkelen. Discipline, nieuwe dingen leren over jezelf: zorgen dat je beter wordt. De enige manier waarop je dat kan doen is oefenen, oefenen en hongerig blijven voor het winnen!"

Benieuwd naar het hele interview met Hakkinen? Check 'm hieronder!

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking 'Red Bull-vertrek Newey voor GP Miami aangekondigd'