Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hakkinen: "Verstappen won de race in de eerste bocht"

Max Verstappen wist de Grand Prix van Mexico met overmacht te winnen. Al voor de eerste bocht haalde hij twee Mercedessen in en daarna keek hij niet meer terug, zo zag ook Mika Hakkinen.

Mercedes was de winnaar van de zaterdag wat resulteerde in twee auto's op de eerste startrij voor zondag. De Duitse renstal wist daar echter niet van te profiteren want na de eerste bocht lag Max Verstappen al aan de leiding van de wedstrijd. Mika Hakkinen noemt die inhaalpoging de winnende actie, zo schrijft de Fin in zijn column voor Unibet. "Max won de race in de eerste bocht. Hij zat op de racelijn, remde zo laat mogelijk en kon daardoor voor de twee Mercedessen de bocht halen. Het was een zeer goede, zelfverzekerde inhaalpoging", aldus de voormalig Formule 1-coureur. Volgens Hakkinen was de RB16B duidelijk de snellere auto dit weekend. Daarnaast was de spin van Valtteri Bottas ook slecht nieuws voor Lewis Hamilton, zo oordeelt de Fin. "Bottas werd in een spin getikt door Daniel Ricciardo en dat betekent dat Lewis het alleen moest opnemen tegen twee Red Bulls. Terwijl Max (bij Hamilton, red.) wegreed, kon Sergio Perez de snelheid van Red Bull gebruiken, geholpen door een late pitstop, om Lewis in de laatste fase onder druk te zetten." Hakkinen denkt dat Perez nooit echt een aanval zou hebben kunnen wagen en is van mening dat Hamilton heeft gemaximaliseerd.

Verstappen doet goede zaken voor de titel

"Lewis kwam nooit echt in de problemen, maar het onderstreept het voordeel van Red Bull op dit circuit. Lewis finishte als tweede en dat is goed. Het ging allemaal om de schade te beperken." Volgens de Fin is er 'geen twijfel mogelijk' dat Verstappen met de overwinning een 'sterke voorsprong' heeft in de stand voor het wereldkampioenschap met nog vier races te gaan, maar benadrukt ook dat er nog veel kan gebeuren. "Ik won mijn beide kampioenschappen in de laatste race van het seizoen. Dus ik weet hoe het is om een spannende titelstrijd te hebben. Elk punt telt en zo ook elk technisch probleem of elke crash. Het is pas voorbij als de vlag valt in de laatste race", sluit de oud-coureur af.

Viaplay
x
GP China Verstappen houdt kaarten tegen de borst: "We betreden het onbekende"