Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Mika Hakkinen

Hakkinen verwacht spektakel na clash: "Geen van beiden zal nog van z'n gas willen gaan"

Mika Hakkinen schaart de aanvaring tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië onder het kopje 'race-incident'. De Fin denkt dat de clash alleen maar voor meer vuurwerk gaat zorgen in het restant van het seizoen.

GP Silverstone start 2021
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Hoewel Lewis Hamilton door de wedstrijdleiding als schuldige werd aangewezen na de aanvaring met Max Verstappen, zag Mika Hakkinen het niet per se als een moedwillige actie van de Mercedes-coureur om zijn concurrent van Red Bull uit te schakelen.

"De botsing tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton was een puur race-incident", schrijft de tweevoudig wereldkampioen in zijn column voor Unibet. "Als je op die snelheid racet en voor de overwinning gaat, kunnen dit soort dingen soms gebeuren. Als topcoureur die voor het WK gaat, houd je je niet in. Het is onze taak om te racen en ik weet uit eigen ervaring dat er altijd een kans is op contact wanneer je wiel-aan-wiel racet."

Volgens Hakkinen is zowel Verstappen als Hamilton niet iemand die snel terugdeinst, maar juist de limiet opzoekt. "Max voelt zich erg zeker van zijn zaak. Hij heeft dit jaar vijf races gewonnen en staat bovenaan het wereldkampioenschap. Hij had zo'n geweldige start en wilde zijn plek aan Lewis niet zo makkelijk opgeven, zeker niet in zo'n snelle bocht die naar drie complexe bochten leidt als Maggotts, Becketts en Chapel, waar inhalen niet echt mogelijk is."

"Lewis voelt zich net zo goed over zichzelf en zijn auto", vervolgt Hakkinen. "Hij heeft al zo veel successen geboekt en hij heeft zo veel ervaring waardoor hij erg gefocust is op de overwinning en het afpakken van die plek van Max."

Toen Verstappen van de baan schoot, schrok Hakkinen wel. Gelukkig werd al gauw duidelijk dat de Nederlander oké was, tot opluchting van de oud-coureur. "Ik ben erg blij dat Max ongedeerd was. Dat liet opnieuw zien hoe sterk deze auto's zijn en hoe geweldig de FIA te werk is gegaan door ervoor te zorgen dat coureurs gewoon uit kunnen stappen na zo'n impact. Vroeger zou het niet makkelijk zijn geweest om een impact van 51G te overleven."

Met het uitvallen van Verstappen en de zege van Hamilton is het verschil in de strijd om de titel weer flink teruggebracht. Hakkinen verwacht dan ook nog een hele felle titelstrijd in het restant van het seizoen.

"Dit incident zorgt echt voor vonken tussen die twee en hun strijd om het wereldkampioenschap. Geen van beiden wil een dergelijk ongeluk opnieuw meemaken, maar ze zullen nog vastberadener zijn om bij het eerstvolgende soortgelijke gevecht niet van hun gas te gaan. We gaan hen nog hard zien vechten voor de rest van het seizoen, het wordt zeer fascinerend."

Ook interessant:

Max Verstappen gaat zich niet tot dat niveau verlagen

De hardste crash uit de carrière van Max Verstappen, terwijl Lewis Hamilton als aanstichter maximaal profiteerde op op Silverstone met de zege aan de haal te gaan. Terwijl Verstappen nog in het ziekenhuis verbleef, vierde hij uitbundig zijn zege.

Meer dan genoeg stof tot napraten, want wie zat er nu fout? Wat de straf van Hamilton te laag? Gaat Verstappen nu revanche nemen?Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk bespreken dit alles in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365.

Formule 1 GP Groot-Britannië 2021 RN365 Nieuwsdossier

26 reacties

Viaplay

Unibet
x
Verstappen flirt met IMSA "Paar keer over gesproken"