Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mika Hakkinen

Hakkinen waarschuwt Verstappen voor nieuwe generatie F1-coureurs

Mika Hakkinen is lovend over de prestaties van Max Verstappen, maar weet dat er een eindtijd zit aan de dominantie van de Red Bull-coureur. De jongere garde moet Verstappen gaan verslaan op den duur.

Na twee kampioenschapsjaren en een seizoen waarin Max Verstappen keihard domineert, kan niemand nog om zijn talent heen. De Nederlander wordt meermaals vergeleken met de allergrootsten en dat is volgens Mika Hakkinen terecht. Voorafgaand aan de GP van Canada looft hij Verstappen in zijn column voor Unibet.

"Als je naar de geschiedenis van Verstappen kijkt, waar hij vandaan komt en wat zijn training is geweest... nu is zijn training klaar en is het een fantastische coureur. Hij presteerde al voor de F1 op een ongelooflijk hoog niveau. Hij kwam niet naar de F1, denkend: 'Hier kan ik een goede coureur worden', want dat was hij daarvoor al."

"Max is ongelooflijk getalenteerd, snapt de technische aspecten en ook het teamwork. Hij heeft het lef om druk op zijn team te zetten, zodat ze een goede auto voor hem kunnen bouwen", aldus de Flying Finn.

Nieuwe concurrenten van Verstappen

"Max is op dit moment veel verder dan de concurrenten, maar de vraag is: wie kan het beter?", zo vervolgt Hakkinen, die hierbij naar een nieuwe generatie Formule 1-coureurs wijst. "Je vraagt je altijd af of iemand beter wordt. Michael Schumacher won zeven kampioenschappen, Lewis Hamilton ook zeven, maar wie kan het beter?"

"Er komt altijd een een nieuw iemand aan. Ik zie hoe het gaat met de toekomstige coureurs: hun knowhow is niet te geloven. Je moet niet meer zomaar het stuur vastgrijpen en gas geven, maar het talent in je hersenen blijven juist ontwikkelen."

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Officieel: Newey vertrekt bij Red Bull Racing