Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Halo vanaf 2020 bij meeste raceklassen verplicht'

De Halo is volgend jaar verplicht in de Formule 1, maar het zal waarschijnlijk niet lang meer duren voordat de cockpitbescherming ook in andere raceklassen te 'bewonderen' is. De FIA is van plan om vanaf 2020 meer raceklassen met een open cockpit te voorzien van de Halo.

Komend seizoen staat de Halo al in de reglementen van de Formule 1 en de Formule 2, maar daar moeten volgens FIA-adviseur David Lapworth vanaf 2020 nog meer raceklassen aan worden toegevoegd. "In de Formule 1 racen 20 coureurs, maar wereldwijd zijn dat er duizenden." "We moeten dus niet alleen kijken naar wat de Formule 1 nodig heeft, maar ook naar wat andere raceklassen met open cockpit nodig hebben" , zegt Lapworth in het Auto Magazine. "We moeten kijken hoe dat zo snel mogelijk kan" , vervolgt hij.

Zoals het er nu naar uitziet is de Halo nog niet ontzettend populair in andere raceklassen. Zo heeft de IndyCar al laten weten het systeem niet te willen gebruiken. Lapworth hoopt dat de Halo verder doorontwikkeld kan worden, zodat deze snel door meerdere raceklassen kan worden toegepast. "De tijd van het idee naar het ontwerp kan sneller." "Daarbij kijken we niet alleen naar de introductie van de Halo in de Formule 1, maar ook naar andere raceklassen" , aldus Lapworth.

Viaplay
x
Breaking Aston Martin in protest tegen uitslag kwalificatie