Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton adviseert Ricciardo: 'Houd Red Bull te vriend'

Lewis Hamilton heeft Daniel Ricciardo in de persconferentie voorafgaand aan de Grand Prix getrakteerd op gratis advies. Hij stelt dat terwijl de Australiër zijn opties voor de toekomst overweegt, hij Red Bull beter te vriend kan houden.

Er zijn nog veel stoeltjes onbezet voor 2019, maar Daniel Ricciardo lijkt een sleutelrol te vervullen door zijn keuze om wel of niet bij Red Bull te blijven. De Australiër heeft echter geen haast met het doorhakken van de knoop. Mercedes-concurrent Lewis Hamilton denkt er het zijne van. "Het is allemaal leuk en aardig dat je op een gegeven moment iets nieuws wilt proberen bij een ander team, maar vergeet niet dat je bij je huidige team ook veel mensen voor je hebt werken. Die moet en wil je gemotiveerd houden om jou te helpen je doelen met je huidige team te bereiken."

"Daniel zit op dit moment op een geweldige plek en ik denk dat hij met Red Bull mee kan doen om de titel. Zijn mening over waar hij na dit seizoen wil zijn, kan onder invloed daarvan ook nog veranderen." Daniel Ricciardo zelf is ondertussen wel klaar met alle verhalen over zijn contract voor volgend jaar: "Voor mijn gevoel sta ik mensen alleen maar te woord over mijn plannen voor volgend jaar, terwijl de eerste race nog niet eens verreden is." "Ik denk dat ik daarom dit soort gesprekken voorlopig maar even naast mee neerleg."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"