Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton: "Alonso verspeelde zelf titelkansen"

Lewis Hamilton is van mening dat Fernando Alonso het aan zichzelf te danken heeft dat hij niet meer wereldtitels heeft gewonnen. Volgens Hamilton speelde daar een zekere arrogantie in mee.

Niet dat Lewis Hamilton niet heel veel respect heeft voor de kwaliteiten van Fernando Alonso: "Hij is een fenomenaal coureur en zijn reputatie heeft terecht niks geleden onder de miserabele jaren met McLaren. Kenners weten heel goed van welke waarde hij is geweest voor de Formule 1", aldus Hamilton in gesprek met Auto, Motor und Sport.

Fernando Alonso won 'slechts' twee wereldtitels met Renault in 2005 en 2006. Dat hadden er voor iemand van zijn kaliber meer moeten én kunnen zijn, aldus Hamilton. "Hij heeft de kansen gekregen om meer titels aan zijn cv toe te voegen, maar dan had hij buiten de cockpit op de juiste momenten wel de goede keuzes moeten maken." "Fernando heeft echter meer dan eens gedacht dat de rijdersmarkt om hem draaide, ook op momenten dat jongens als Sebastian Vettel en ikzelf op de markt waren. Je kan dan vervolgens niet verbaasd opkijken als je uiteindelijk met lege handen komt te staan."

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'