Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton: "Als ik in de Red Bull zat, had Verstappen het nu wel anders gehad!"

Max Verstappen leidt het Formule 1-kampioenschap comfortabel en de enige echte 'competitie' die hij krijgt, krijgt hij van teamgenoot Sergio Perez. Veel tegenstand is dat echter niet, maar volgens Lewis Hamilton had hij dat wel een stuk beter gedaan.

Red Bull domineert de Formule 1 in 2023, daar kan niemand meer omheen. In de eerste seizoenshelft won het Oostenrijkse topteam alle races, met maar liefst tien zeges voor Max Verstappen en de overige twee voor Sergio Perez. Pijnlijk voor de concurrentie, dus ook voor het voorheen dominante Mercedes. "Momenteel is het onmogelijk om de Red Bulls te verslaan", is dan ook het duidelijke oordeel van Lewis Hamilton in gesprek met Sporza . "Tenzij ze de finish niet halen. Ze gaan acht tienden tot een seconde per ronde harder!" Perez staat momenteel 125 punten achter teamgenoot Verstappen, maar Hamilton had dat naar eigen zeggen wel anders aangepakt als hij in de Red Bull plaats mocht nemen. "Wil ik zo'n snelle auto? Natuurlijk. Als ik in Sergio's auto zat, dan had Verstappen het nu wel anders gehad!", zegt hij lachend. "Maar dat is natuurlijk niet het geval." "Ooit zullen we ze weer uitdagen. We zetten stappen, maar nu nog kleine. We kijken er naar uit om de grotere stap te maken en voor de top twee te kunnen strijden", zo sluit hij af. Dat Hamilton met gelijkwaardiger materiaal een waardig concurrent is van Verstappen, heeft hij wel bewezen in 2021. Toen de Red Bull- en Mercedes-bolides qua prestaties aan elkaar gewaagd waren, streden ze tot aan de allerlaatste race voor de wereldtitel. Met beide coureurs in de Red Bull had die kans er misschien ook wel in gezeten, maar dat blijft natuurlijk gissen. Hoe had Hamilton gepresteerd in de Red Bull naast Verstappen? Laat het weten in de poll onder de video!

1686100375013593089

“If I was in Sergio’s car… Max would not be having the same time that he’s having now.” BDE 🫠🥵 pic.twitter.com/tosALXuklz — Marina (@xxoMarina) July 31, 2023

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel