© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Hamilton baalt: 'Mocht niet op hypersoft band rijden'

09 jun. 2018 09:59 Ruud Dimmers 0 reacties
Lewis Hamilton was op vrijdag snel onderweg op de hardere banden, maar baalde dat hij niet los mocht op de hypersoft band.

Bandenstrategie nadelig voor Mercedes?

"We moeten de bandenkeuze al ruime tijd voor de Grand Prix bekend maken en tijdens de testdagen sleten de hypersofts te snel. We gaan voor een afwijkende strategie. De concurrentie heeft acht setjes en wij maar vijf."

"Hopelijk hebben we morgen een goed gevoel en verschilt dat niet teveel van vandaag. Vanzelfsprekend wilde ik graag op de hypersofts rijden. Bij een aantal concurrenten zagen we de banden snel slijten, maar bij anderen ook weer niet. In de derde training wordt het tijd om ze te proberen en dan zien we wel."

Hamilton gaf een halve seconde toe op Max Verstappen, maar reed zijn tijd op hardere banden. Over de pace van zijn Mercedes is hij tevreden.

"Het gaat niet altijd direct lekker als je de baan opgaat, maar hier wel. We maken kleine verbeteringen tussen de races door, waardoor de auto steeds iets anders voelt."

"Doordat we hier een extra DRS-sectie hebben kunnen we met minder vleugel rijden dan vorig jaar. We hadden hier altijd een low downforce setting, maar het voelt nog altijd geweldig door de bochten."\

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen