Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton baalt van snelheid Mercedes tijdens zinderende strijd met Ocon

Lewis Hamilton wist Esteban Ocon tijdens de Grand Prix van Japan maar niet voorbij te komen. Na de herstart van de race zat hij er kort op, maar het mocht maar niet baten.

Hoe 'saai' dat de strijd voor de overwinning van de Grand Prix van Japan was, zo spannend was de strijd om P4. Lewis Hamilton zat zo goed als de hele race kort achter Esteban Ocon, maar wist de Fransman maar niet voorbij te komen. De grote boosdoener was de snelheid op het rechte stuk van de Mercedes-bolide. Zelfs in de slipstream was de Alpine-bolide van Ocon alsnog sneller; niet heel raar aangezien de A522 één van de snellere bolides is dit seizoen als het aankomt op de topsnelheid. Uiteindelijk kwam Hamilton slechts 0,641 seconde later over de finish dan de Fransman, maar hij kijkt wel tevreden terug op de race. "Ik ben niet gefrustreerd. Ik heb mijn best gedaan en ik ben blij dat we in ieder geval wat punten hebben gepakt. We waren gewoon zo langzaam op het rechte stuk`. Als we vol gas gingen, verloor ik terrein ", liet Hamilton weten tegenover Sky Sports . "Ik kwam zo dichtbij als ik kon en je kon het waarschijnlijk zien op de tv, zodra ik zou hebben ingehouden, zou Ocon gewoon weg zijn gereden. Ik zou willen dat het een langere race was, maar ik ben blij dat we hier wat rondjes hebben kunnen rijden voor de fans."

Hamilton: "Volgend jaar hebben we een betere auto"

Hamilton en Mercedes konden dit seizoen voor het eerst in jaren niet meevechten voor de titel. De Brit is gebrand om volgend jaar wel de strijd aan te kunnen gaan en heeft alle vertrouwen in het team. "Mijn felicitaties aan Max. Wat ons betreft, we weten wat de problemen zijn met onze auto. Ik geloof dat we als constructeurswereldkampioen (van 2021, red.) nog steeds een goede auto kunnen bouwen en dat we die kwaliteiten niet verloren zijn." "Ik heb geen twijfel dat we volgend jaar een betere auto hebben. Of we elk probleem dat we dit jaar hebben zullen oplossen, zullen zien op dat moment."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden