Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton baalt van treurig einde Mercedes-tijdperk: "Dat is het meest pijnlijke"

Lewis Hamilton maakt volgend seizoen zijn opwachting als coureur van Ferrari. Na twaalf seizoenen bij Mercedes, waarvan vooral de laatste twee niet bepaald succesvol waren, kijkt de zevenvoudig wereldkampioen er naar uit om weer om de titel te vechten.

Hamilton Miami
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Voorafgaand aan de Grand Prix van Miami scheurde Lewis Hamilton nog met een oude Formule 1-auto door de straten van New York. Bij het promotie-evenement van Mercedes en WhatsApp in 'The Big Apple', stond Hamilton ook de pers te woord. De zevenvoudig wereldkampioen werd onder meer gevraagd naar zijn ervaringen van de afgelopen jaren.

"Het is zwaar geweest," vertelt Hamilton tegenover CBS. "Het is een echte uitdaging geweest, maar het had ook erger kunnen zijn. Het is een soort overgangsperiode geworden, waarin we als team erg naar elkaar zijn toegegroeid, zeker in de slechte momenten. Die momenten brengen ook een soort van nederigheid binnen het team, waardoor het echt een leerproces is geweest."

Toch wil Hamilton maar al te graag weer vechten om kampioenschappen, al is het maar omdat hij na ruim twee seizoenen zonder overwinning dat zoet wel weer eens wil proeven. "Ik probeer om weer terug in het gevecht om het kampioenschap te komen. Wij leven om te winnen. En wanneer je niet wint, verandert je perspectief en ga je meer focussen op verbeteringen. Uiteindelijk komt dat allemaal samen. Hoe kunnen we onszelf verbeteren en terug komen op het niveau waar we willen staan? Ik heb oprecht genoten van die ervaring."

"Maar na drie jaar heb ik daar nu wel een beetje genoeg van! Laten we terug gaan naar daar waar we horen," vertelt Hamilton op een humoristische toon.

Laatste jaar bij Mercedes

Ook in New York wordt Hamilton geconfronteerd met zijn aanstaande overstap naar Ferrari. Na twaalf seizoenen, zes wereldtitels en tal van overwinningen, zal de zevenvoudig wereldkampioen aan het einde van het jaar zijn geliefde Mercedes gedag zeggen. Iets waar Hamilton nog altijd best lastig te behappen vindt.

Wanneer hij wordt gevraagd of hij er van baalt dat zijn laatste seizoen bij Mercedes waarschijnlijk niet de boeken in zal gaan als het beste seizoen, stelt Hamilton zich kwetsbaar op: "Daar baal ik inderdaad van. En dat is waarschijnlijk nog het meest pijnlijke. Ik denk dat iedereen binnen het team wil dat dit jaar geweldig wordt. In de fabriek wordt daar ook enorm hard voor gewerkt. Absoluut niet minder dan hiervoor."

Voor Hamilton wordt het dan ook emotioneel wanneer hij na twaalf jaar de deur in Brackley achter zich dicht gaat trekken: "Deze hele reis is voor mij enorm emotioneel geweest. Gewoon omdat ik zoveel liefde ken voor dit team. Ik vertrek niet omdat ik me hier niet meer goed voel, of omdat de relatie niet meer werkt. Mercedes steunt mij al sinds mijn dertiende. Ik houd van dit merk, ik houd van de mensen die me gesteund hebben door dik en dun. Dus het is een hele rare overgang."

Ook interessant:

De Grand Prix van Miami stelde op de late zondagavond zeker niet teleur. Max Verstappen werd op de baan verslagen door niemand minder dan Lando Norris in de McLaren. Het leverde de Brit en passant zijn eerste overwinning in de Formule 1 op, terwijl de Nederlander genoegen moest nemen met de tweede plek. Dit en nog veel meer wordt besproken in deze gloednieuwe Formule 1-podcast van RacingNews365, natuurlijk met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na zwaarbevochten zege Verstappen in Imola