Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton bekritiseert reglementen na aanfluiting VT2: "Het slaat nergens op!"

Lewis Hamilton is weer eens optimistisch na een vrije training. De Brit spreekt in Japan zelfs van de beste sessie van het jaar, al is hij ook wel een beetje boos over de aangepaste reglementen voor intermediates.

Hamilton Japan FP1
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het is tot nu toe niet het jaar van Lewis Hamilton. De Brit scoorde acht schamele puntjes en viel in Australië uit met een motorprobleem. Twee weken later lijkt het in Japan wat beter te gaan. Hamilton eindigde op de vijfde plaats in de eerste vrije training en staat na afloop jubelend de pers te woord. Hij voelde zich fantastisch in de W15.

"Het was een geweldige sessie", vertelt Hamilton. "Het was zelfs de beste sessie van het jaar voor ons. De auto voelde goed aan, dus dat is positief. Ik keek er ook echt naar uit, want elke coureur houdt van dit circuit. De laatste jaren hadden we een lastige tijd, een lastige auto en een lastige balans op Suzuka, maar na de moeilijke races van afgelopen tijd is er geweldig werk verricht. We hebben de sweet spot iets meer gevonden en ik heb daarna niets meer aangepast (qua set-up red.)."

De zevenvoudig wereldkampioen weet alleen nog niet waar Mercedes precies staat, ook omdat de tweede vrije training letterlijk in het water viel. "Dat is lastig te zeggen. We beschikken over een betere basis, dus zolang we niet te veel aanpassen en iets verpesten, moeten we deze posities vast kunnen houden. Het is balen dat we niet veel konden rijden tijdens de tweede vrije training."

Hamilton wijst naar de reglementen om zijn teleurstelling uit te leggen. Vorig jaar begonnen de teams per coureur met vier sets intermediates aan het weekend, maar kregen ze wel een extra setje wanneer ze op vrijdag op die bandencompound reden. Sinds dit seizoen gaat het om vijf setjes en blijft het extraatje achterwege. Hamilton vindt het maar niks. "Ze hebben de bandenregels aangepast, dus niemand kon runs rijden op de intermediates. Het slaat werkelijk waar nergens op."

Praat mee!

Viaplay
x
Silly Season 'Sainz ziet opnieuw belangrijke optie voor 2025 wegvallen'