© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Hamilton: 'Belachelijk om nu al over kampioenschap te praten'

20 okt. 2017 08:45 Wanda Bisschop 0 reacties
Dit weekend vindt in Austin de zeventiende Formule 1 race van dit seizoen plaats. Drievoudig wereldkampioen Hamilton kan in theorie zijn vierde titel pakken op het Circuit of the Americas. Als zijn grootste rivaal Sebastian Vettel niet verder komt dan P6 terwijl Hamilton de GP van Amerika wint, dan is de titelstrijd beslist.

Hamilton is klaar voor de strijd met Vettel

Zelf houdt Lewis Hamilton met dit scenario geen rekening. Sterker nog, de klassementsleider die een voorsprong van 59 punten op Vettel heeft, vindt het zelfs belachelijk om nu al over het kampioenschap te praten.

Tijdens de persconferentie liet Hamilton het volgende hierover los.

"Heel eerlijk, het is dwaas om nu al over het kampioenschap te praten. Je kunt niet verwachten dat Ferrari het in Amerika ook lastig gaat krijgen. Ik verwacht dat ze er gewoon bij zitten. Ze zijn vast ontzettend snel maar ook wij doen ons best."

Hamilton liet verder los dat hij zich alleen richt op zijn eigen race.

"Het kampioenschap wordt in één van de komende vier races beslist. Het maakt mij totaal niet uit waar het gebeurt, zolang het maar gebeurt."

"Voor mij is het belangrijkste om hier te winnen, vooral omdat er hier in Amerika nogal wat speelt. Jullie weten allemaal wel wat ik bedoel."

Hamilton maakte vooral het verschil na de zomerstop waarin hij maar liefst vier van de vijf races won. Volgens Hamilton komt dit vooral omdat Mercedes de auto beter is gaan begrijpen.

"We hebben altijd het volste vertrouwen gehouden. Vooral in de tweede helft van dit Formule 1 seizoen begrijpen we de auto steeds beter. We weten nu wat haar sterke en zwakke punten zijn en spelen daar nu beter op in."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen