Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton: 'Belachelijk om nu al over kampioenschap te praten'

Dit weekend vindt in Austin de zeventiende Formule 1 race van dit seizoen plaats. Drievoudig wereldkampioen Hamilton kan in theorie zijn vierde titel pakken op het Circuit of the Americas. Als zijn grootste rivaal Sebastian Vettel niet verder komt dan P6 terwijl Hamilton de GP van Amerika wint, dan is de titelstrijd beslist.

Zelf houdt Lewis Hamilton met dit scenario geen rekening. Sterker nog, de klassementsleider die een voorsprong van 59 punten op Vettel heeft, vindt het zelfs belachelijk om nu al over het kampioenschap te praten. Tijdens de persconferentie liet Hamilton het volgende hierover los. "Heel eerlijk, het is dwaas om nu al over het kampioenschap te praten. Je kunt niet verwachten dat Ferrari het in Amerika ook lastig gaat krijgen. Ik verwacht dat ze er gewoon bij zitten. Ze zijn vast ontzettend snel maar ook wij doen ons best."

Hamilton liet verder los dat hij zich alleen richt op zijn eigen race. "Het kampioenschap wordt in één van de komende vier races beslist. Het maakt mij totaal niet uit waar het gebeurt, zolang het maar gebeurt." "Voor mij is het belangrijkste om hier te winnen, vooral omdat er hier in Amerika nogal wat speelt. Jullie weten allemaal wel wat ik bedoel." Hamilton maakte vooral het verschil na de zomerstop waarin hij maar liefst vier van de vijf races won. Volgens Hamilton komt dit vooral omdat Mercedes de auto beter is gaan begrijpen. "We hebben altijd het volste vertrouwen gehouden. Vooral in de tweede helft van dit Formule 1 seizoen begrijpen we de auto steeds beter. We weten nu wat haar sterke en zwakke punten zijn en spelen daar nu beter op in."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi