Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton belooft: 'Ik kom sterker terug na de zomer!

Lewis Hamilton gold als de grote favoriet voor de wereldtitel in dit Formule 1 seizoen. Nog steeds heeft de drievoudig wereldkampioen zicht op zijn vierde titel maar wel moet hij dan eerst voorbij Sebastian Vettel komen. Volgens de Brit komt de zomerstop dan ook als geroepen.

Na de veelbesproken GP van Hongarije brak de zomerstop aan in de Formule 1. Een periode van maar liefst drie raceloze weekenden waarin de coureurs even gas terug kunnen nemen. Volgens Hamilton is deze vakantie ook wel even nodig. "Ik denk dat deze zomerstop voor iedereen op het juiste moment kwam. Het is voor iedereen zwaar, zowel lichamelijk als geestelijk maar ook emotioneel is het zwaar voor iedereen in het team." "Het is absoluut een lastig seizoen tot nu toe. Deze zomerstop is voor iedereen goed, het is goed om even wat tijd met familie door te brengen of wat dan ook. De accu even te kunnen opladen en weer fris terug te komen." Hamilton brengt zelf zijn vakantie grotendeels door op het strand van Barbados waar hij zich oplaadt voor de tweede seizoenshelft.

De volgende Grand Prix op de Formule 1 kalender is de GP van België op zondag 27 augustus. Hamilton begint daar aan zijn jacht op zijn vierde wereldtitel maar kijkt momenteel tegen een achterstand van veertien punten op Vettel aan. "We kunnen het ons niet veroorloven om nog meer punten te verliezen ten opzichte van Ferrari. Als we straks terug keren naar Spa dan gaat het hopelijk net zo als op Silverstone." Hamilton won de GP van Silverstone overtuigend en maakte daar een hoop punten goed op zijn naaste rivaal. Dit werd echter in Hongarije weer te niet gedaan.

Viaplay
x
LIVE Sprint Shootout Formule 1 GP China 2024