Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton beschuldigt Verstappen: "Gaf me een braketest"

Het incident tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton, waarbij laatstgenoemde tegen de achterkant van de Red Bull aanreed, krijgt mogelijk nog een staartje. Voor Hamilton is het duidelijk wie de schuldige is: Verstappen zou bewust geremd hebben.

De spanning was om te snijden tijdens de GP van Saoedi-Arabië waar Max Verstappen en Lewis Hamilton het meermaals met elkaar aan de stok kregen. In de eerste bocht passeerde Verstappen zijn rivaal, maar ging daarbij buiten de baan. De wedstrijdleiding gaf hem de opdracht de positie terug te geven. Verstappen wilde dit doen op het rechte stuk, maar Hamilton leek verrast te zijn, aarzelde en reed tegen de achterkant van de Red Bull. Volgens Hamilton gaf Verstappen hem een braketest . "Vanuit de cockpit zag het eruit dat hij plotseling erg vertraagde nadat we op hoge snelheid reden. Hij remde af en bewoog een beetje naar links en rechts. Ik wist niet wat er aan de hand was en beschikte niet over de informatie dat hij mij op dat punt voorbij wilde laten. Het was erg verwarrend", blikt de Brit terug bij Ziggo Sport.

Volgens Hamilton vertraagde Verstappen niet alleen, maar ging hij ook op zijn rem staan. "Max probeert duidelijk te vertragen in die laatste bocht om DRS te pakken. Het gevaarlijkste deel was toen hij ook heel hard op de rem trapte. Ik had iets van... verdorie, echt? Ik bedoel, ik raakte hem." "Er waren zoveel incidenten in de race en het was moeilijk om de auto heel te houden en uit de problemen te blijven." "Ik bedoel, ik heb al enkele malen een botsing vermeden. Het is niet de eerste keer dit jaar", lacht Hamilton.

Viaplay
# Coureur Punten
# Team Punten
Volledige stand
x
Ophef in F1-paddock Vermeende berichten van Horner gelekt naar F1-bazen en media