© Mercedes

Nieuwsoverzicht

Hamilton besluit 2018 met zege, Verstappen naar podium in GP Abu Dhabi

25 nov. 2018 15:54 Jan van der Burgt 1 reacties
Lewis Hamilton heeft zijn titelwinnende 2018-campagne in stijl af weten te sluiten. De Brit soleerde in Abu Dhabi naar de overwinning, met Sebastian Vettel en Max Verstappen op gepaste afstand achter hem.

De laatste race van het jaar begint met een klapper van jewelste als Romain Grosjean Nico Hülkenberg spectaculair over de kop tikt halverwege de eerste ronde. Het duurt even voordat de Duitser uit zijn penibele situatie bevrijd wordt, maar hij is tenminste oké. De safety car komt in de baan en geeft Max Verstappen de kans zich enigszins te revancheren voor zijn mislukte eerste start, waarmee hij terugvalt naar de negende plaats aan het eind van de eerste ronde.

De top vier blijft ongewijzigd na die eerste ronde, waardoor Lewis Hamilton vooraan het veld alleen maar 'even' hoeft weg te rijden bij de mannen achter hem. Terwijl Max Verstappen bakkeleit met Esteban Ocon is het Charles Leclerc die zich sterk laat zien op de vijfde plaats. Die vijfde plaats wordt P4 als Kimi Raikkonen uitvalt met een Ferrari die werkelijk niks meer doet.

De daaropvolgende virtual safety nodigt Lewis Hamilton uit om een vroege eerste pitstop te maken, net als flink wat anderen. Hamilton valt terug naar de vijfde plaats, tot vlak achter Verstappen. Verstappen rijdt echter bij hem weg en jaagt op teamgenoot Daniel Ricciardo. Als ook Sebastian Vettel en Valtteri Bottas hun eerste stops maken, leiden de beide Red Bulls, met Verstappen nog altijd op de hypersofts.

Ricciardo is uiteindelijk degene die het langste doorrijdt op de banden waarop hij de race is begonnen. Mogelijk gokt hij op een flinke regenbui om direct naar regenbanden te kunnen wisselen, maar hoewel de druppels halverwege de race vallen, zet de regen niet door. Als de goedlachse Australiër uiteindelijk zijn pitstop maakt, valt hij terug tot achter zijn teamgenoot.

Die teamgenoot, Max Verstappen, jaagt op Valtteri Bottas, die door foutjes eerst Sebastian Vettel langszij ziet komen en later ook de Nederlander. Laatstgenoemde heeft daar echter wel een paar rondjes voor nodig en een schouderduwtje in één van de vele chicanes. Een ronde later volgt Ricciardo zijn voorbeeld.

Dan is het eigenlijk een kwestie van de auto's heelhuids naar de streep te brengen. Ricciardo heeft nog wel zicht op het podium, maar is niet bij machte Verstappen aan te vallen. Lewis Hamilton wordt sowieso niet aangevallen en rond zijn 2018-campagne dan ook in stijl af met een overwinning. Op het podium wordt hij vergezeld door titelrivaal Vettel en Verstappen.

Fernando Alonso finisht zijn laatste race in de Formule 1 als elfde net buiten de punten. Hij wordt aangespoord voor dat laatste puntje te gaan, waarop de Spanjaard roept dat hij er al 1.800 op zijn naam heeft staan. Classic Alonso, we zien hem volgend jaar niet meer terug.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen