Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton bij Red Bull naast Verstappen: "Waarom zouden ze dat nu doen?"

Wat moet Lewis Hamilton gaan doen om zijn achtste wereldtitel binnen te halen? Bij Mercedes blijven of zijn heil ergens anders gaan zoeken? Volgens Haas-teambaas Guenther Steiner zijn er weinig opties voor de Brit, aangezien de andere topteams hun rijders hebben vastliggen voor de komende jaren.

Het was voor Lewis Hamilton een rare gewaarwording. Voor het eerst in zijn carrière won hij in 2022 geen enkele GP, terwijl teamgenoot George Russell er wel eentje pakte. En ook dit seizoen lijkt een GP-zege überhaupt het maximaal haalbare voor de 38-jarige Hamilton. Denken aan een achtste wereldtitel lijkt hij niet te hoeven doen, nu Red Bull zich superieur toont zo vroeg in het seizoen. De vraag is dan ook, wat moet Hamilton doen om zijn achtste wereldtitel te kunnen gaan pakken? Zijn contract bij Mercedes loopt tot het eind van dit jaar en speculaties over zijn toekomst zijn er volop. Blijven, een transfer naar een concurrerend team maken. Alles komt voorbij. Maar Haas-teambaas Guenther Steiner denkt dat er eigenlijk maar één optie is voor Hamilton: blijven bij Mercedes. Simpelweg omdat de andere teams geen plek voor hem hebben en niet met een eventuele komst van de Brit bezig zijn. "Red Bull heeft alles op Max gezet", vertelt Steiner aan de Mail on Sunday . "Max is hun man. Waarom zouden ze Max nu wisselen voor Lewis?" Verstappen ligt tot eind 2028 vast bij Red Bull, zijn teamgenoot Sergio Perez tot en met 2024. Bij Ferrari hebben Charles Leclerc en Carlos Sainz nog een contract voor een extra jaar en Aston Martin zal niets gaan veranderen aan de line-up met Fernando Alonso en Lance Stroll. Maar wat als Verstappen en Hamilton toch in één team worden gezet? "Het zou vermakelijk zijn! Maar als je de teambaas bent, wil je je niet vermaken. Je wilt wereldkampioen te worden. Ik twijfel niet aan de capaciteiten van Lewis, maar ik zeg alleen dat ik het niet zie gebeuren omdat de mensen van de andere drie topteams niet naar Lewis kijken."

Formule 1 is geen Formule Mercedes

Hamilton is al sinds zijn 13e verbonden aan de Silver Arrows en dus is er een bepaalde romantiek om zijn carrière bij hen te beëindigen, het liefst door geschiedenis te schrijven met een titel. Hij haalt regelmatig Sterling Moss aan als voorbeeld van een carrière bij hetzelfde team. "Je team kan niet altijd zomaar winnen", zegt Steiner. "Het is een competitie. Formule 1 is geen Formule Mercedes. Mercedes had acht goede jaren en niets is voor altijd, zoals we allemaal weten." Volgens Steiner geldt dit ook voor Hamilton. "Je hebt acht jaar in de beste of een van de beste auto's gereden en kampioenschappen gewonnen. Je kunt niet altijd winnen, en je hebt in die tijd ook een keer het kampioenschap verloren van je teamgenoot. Vergeet dat nooit. Je team kan niet altijd winnen."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"