Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton blijft verbouwereerd achter na kwalificatie: "Dat is dan ineens weer verdwenen..."

Lewis Hamilton start de F1 Grand Prix van Canada in 2024 vanaf de zevende plaats op de grid. Dat viel erg tegen voor de Brit, die na de derde vrije training én in het eerste gedeelte van de kwalificatie als topfavoriet voor de poleposition werd beschouwd.

Hamilton Q Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lewis Hamilton bleef verbijsterd achter toen zijn grip verdween tijdens het belangrijkste gedeelte van de kwalificatie voor de Grand Prix van Canada. Die teleurstelling werd alleen maar groter omdat hij er voorafgaand aan de sessie zo sterk uitzag en als topfavoriet voor pole werd beschouwd.

Hamilton was in veel opzichten de favoriet voor poleposition, nadat hij de derde training met iets meer dan drie tienden van een seconde als snelste had afgesloten. Het goede tempo van de zevenvoudig wereldkampioen hield aan in Q1 en Q2, maar in Q3 moest de Brit het doen met 'slechts' P7. Een extra klap voor Hamilton: het was notabene zijn teamgenoot, George Russell, die poleposition pakte. 

Hamilton feliciteerde zijn teamgenoot met zijn tweede poleposition in zijn carrière, maar was zelf ook verbaasd over zijn plotselinge gripverlies. "De auto voelde het hele weekend geweldig aan", vertelde Hamilton aan geselecteerde media, waaronder RacingNews365.

"Felicitaties aan George, hij had genoeg snelheid tussen FP3 en het moment dat de kwalificatie begon." Hamilton vervolgde: "De omstandigheden waren perfect. Om de een of andere reden werkten de banden niet de hele sessie, ik had gewoon geen grip. Ik had in FP3 een voorsprong van een halve seconde en die was ineens weg."

Grip verdwijnt gewoon

Ondanks het teleurstellende resultaat prees Hamilton de Mercedes-medewerkers in de fabriek voor hun onvermoeibare inzet om nieuwe upgrades te introduceren, met name een nieuwe voorvleugel. "Iedereen heeft zo hard gewerkt om de upgrades terug te brengen in de fabriek", vertelde Hamilton aan Sky Sports F1.

Het was echter niet de eerste keer dit seizoen dat de Brit uitlegde hoe het gevoel van zijn W15 veranderde bij de start van de kwalificatie: "De auto voelde het hele weekend geweldig aan, maar zodra we aan de kwalificatie begonnen, was dat gevoel ineens verdwenen."

Toen we vroegen welk gevoel hij verloor tijdens de kwalificatie, greep de 103-voudig racewinnaar opnieuw terug op het verlies van grip tijdens de kwalificatie: "De grip verdwijnt gewoon bij mij", legde Hamilton uit. In VT3 had ik genoeg snelheid, dan kom ik bij de kwalificatie en de banden werken niet."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Canada 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op twee tickets!

ABONNEER & WIN

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen-regel FIA past omstreden regel aan in officiële reglementen