Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton blikt terug: "Ferrari soms sneller, geweldige inhaalslag Mercedes"

Gemakkelijk ging het bij tijd en wijle niet, maar aan het einde van het jaar 2018 heeft Lewis Hamilton 'gewoon' weer een wereldtitel aan zijn cv toe kunnen voegen. De 33-jarige Brit zag met name in de voorzomer een ijzersterke concurrent in de vorm van Sebastian Vettel, wiens Ferrari een stuk sneller bleek dan in de voorgaande seizoenen. Vettel moest naar mate het seizoen vorderde echter het hoofd buigen voor de ongenaakbare Hamilton.

Rond de Britse Grand Prix stond het duo vlakbij elkaar om wat betreft de puntenstand, een scenario dat na het treffen in België werd herhaald. Waar Hamilton de zevenmijlslaarzen aantrok, daar stond Vettel nadien echter geregeld achterstevoren op momenten dat hij dat beter niet had kunnen doen. Uiteindelijk besliste Hamilton het wereldkampioenschap twee races voor het sluiten van de markt.

Toch heeft de inmiddels vijfvoudig wereldkampioen het niet bepaald makkelijk gehad op weg naar het prolongeren van zijn kroon. "Dit was absoluut het meest lastige seizoen dat ik heb meegemaakt in mijn carrière", erkent de Brit tegenover de officiële kanalen van de Formule 1. "We moesten constant verbeteren, ik nam het op tegen een viervoudig wereldkampioen met een geweldige Ferrari onder zijn achterste in de persoon van Sebastian Vettel. Die combinatie was dit jaar zo ongelooflijk snel, geregeld zelfs rapper dan wij." Hamilton vindt de ommekeer die Mercedes heeft weten te bewerkstelligen fenomenaal. Waar Das Haus in de hoek leek te zitten waar de klappen vielen, werden de verhoudingen in de maand september honderdtachtig graden omgedraaid. "Dat Mercedes het voor elkaar heeft gekregen om de rollen om te keren verdient een gigantische pluim. Iedereen heeft bijgedragen aan dit geweldige collectief. Over het algemeen genomen ben ik gewoonweg erg tevreden met het verloop van 2018. Het is nog steeds surreëel om te bedenken dat ik nu evenveel titels heb als een legende als Juan Manuel Fangio." Slechts Michael Schumacher heeft meer wereldtitels achter zijn naam staan, dan dat Hamilton heeft. De legendarische Duitser, die over ruim twee weken zijn 50ste verjaardag viert, werd in totaal zevenmaal wereldkampioen. Hamilton staat tot het einde van 2020 onder contract bij Mercedes en heeft nog niet laten blijken of hij nadien door wil blijven racen in de Formule 1.

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje