Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Lewis Hamilton

Hamilton blikt terug op tegenslag na verliezen wereldtitel van Verstappen

Na het verliezen van de wereldtitel vorig jaar was er een tijdje complete radiostilte rondom Lewis Hamilton. De Mercedes-coureur blikt terug op de winterstop en op hoe hij weer motivatie vond, maar gelijk werd teleurgesteld door een tegenvallende 2022-bolide.

XPB 1158239 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

Na de Grand Prix van Abu Dhabi in 2021 bleef het erg stil rondom Lewis Hamilton. De zevenvoudig wereldkampioen verloor in de laatste race van het seizoen de wereldtitel Formule 1 van Max Verstappen, waarna het een aantal weken duurde voordat hij weer wat van zich liet horen. Een aantal maanden later blikt hij terug op de voor hem zware periode en op de tegenvallende seizoensstart daarna.

Tijdens de radiostilte van Hamilton was hij aan het bijkomen van het zware seizoen in 2021. "Het was zeker zwaar", zegt hij in gesprek met Viaplay. "Mijn winter bestond uit veel zelfreflectie en ik was veel met familie. Dat was het mooiste ervan. Zij reageerden erop en kwamen allemaal naar mij toe. Ik zat niet op mijn telefoon, ik zat niet op social media en ik speelde met de kids."

"Ondertussen bleef ik ook doorgaan met trainen, gezond doen en lette ik op mijn mindset. Ik dacht veel na over: wat wil ik gaan doen? Hoe wil ik het aanpakken? Zo probeerde ik al het negatieve in iets positiefs om te zetten."

Hamilton ging vol motivatie het nieuwe Formule 1-seizoen in, maar voor Mercedes was de start een zware tegenvaller. "Ik dacht dat ik terug zou komen om weer vooraan te vechten, maar toen had ik de mogelijkheid helemaal niet om terug te vechten na vorig jaar. Dat is zeker weten heel zwaar geweest."

Hamilton blijft positief

Ondanks de tegenvallers in 2021 en in 2022 is het glas bij Hamilton halfvol. "Er is altijd iets om naar uit te kijken. Neem bijvoorbeeld mijn laatste race (in Hongarije, hier werd hij tweede, red.). Men zegt wel eens: je bent zo goed als je laatste race was."

De Mercedes-coureur is nog steeds tevreden over wat hij kan qua prestaties. "Mijn reactietijden zijn nog steeds goed en mijn starts in het afgelopen jaar zijn ook erg goed. Dat laat zien dat ik het nog kan", aldus Hamilton, die momenteel de zesde plaats in het Formule 1-kampioenschap bezet.

Ook interessant:

Weergaloze Verstappen heeft Leclerc bijna op de knieën

Wat een race! In de nieuwste RN365-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk terug op de knotsgekke GP van Hongarije, met het falende Ferrari en de schitterende Verstappen en meer als onderwerpen. Beluister 'm snel!

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

56 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"