Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton bloeit weer op na 'beste racedag': "Dat gaf me een geweldig gevoel!"

Lewis Hamilton kende een sterke race in Miami. Hij startte achter zijn teamgenoot George Russell, maar een alternatieve strategie bracht hem naar voren en uiteindelijk pakte hij het beste resultaat van dit seizoen: een zesde plek.

Hamilton Race Miami
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lewis Hamilton probeerde het eens met een andere strategie tijdens de Grand Prix van Miami. Startend op de harde banden wisselde hij al vrij vroeg naar de mediums. Toch wist Hamilton het vol te houden op die banden en hij finishte op een keurige zesde plek.

"Ik had een paar leuke gevechten. Ik gaf alles wat ik in me had om naar voren te komen en maakte een paar goede inhaalacties", zo legt Hamilton uit. "Aan het einde konden we de Red Bull uitdagen en het voelde geweldig om tegen hen te kunnen racen. Het was waarschijnlijk de beste racedag die ik dit jaar heb gehad, dus we moeten gewoon blijven pushen."

Hamilton vervolgt zijn verhaal: "Ik had niet het tempo van de jongens voor me, maar ik kon het net volhouden met de DRS", zo legt de zevenvoudig wereldkampioen uit tegenover onder meer RacingNews365. "Zonder DRS begonnen ze tegen het einde wel weg te rijden, maar om ze toch binnen schootsafstand te kunnen houden gaf me echt een geweldig gevoel!"

Daar waar Hamilton zijn auto op P6 neerzette, kwam zijn teamgenoot George Russell niet verder dan de achtste plek. Volgens Russell is Mercedes dan ook het vierde team achter Red Bull, McLaren en Ferrari. Wat heeft Hamilton daarop te zeggen? "Ik zie het belang daar niet echt van in", zo zegt hij toen hem de uitspraak van Russell werd voorgelegd. "Je hebt gezien waar we ons hebben gekwalificeerd en waar we staan in het kampioenschap, dus daar kun je van uitgaan", zo sluit de Brit af.

Praat mee!

Viaplay
x
Silly Season 'Sainz ziet opnieuw belangrijke optie voor 2025 wegvallen'