Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton: 'Bottas en Vettel waren vandaag gewoon te snel'

Lewis Hamilton wist op voorhand al dat hij niet vanaf pole vertrekt tijdens de GP van Oostenrijk. Dankzij een gridstraf van vijf plaatsen vanwege het vervangen van zijn versnellingsbak was P6 het hoogst haalbare. Met een afwijkende bandenstrategie probeert Hamilton de race in Oostenrijk alsnog naar zich toe te trekken.

Het enige doel van Hamilton tijdens de kwalificatie voor de Grote Prijs van Oostenrijk was de snelste tijd te noteren. Lange tijd leek het er ook op dat de drievoudig wereldkampioen op de goede weg was. Echter in Q3 lukte het Valtteri Bottas om er een nagenoeg perfect rondje uit te knallen. Ook zijn naaste rivaal Vettel was nog sneller. Daardoor eindigde Hamilton als derde in de kwalificatie maar start hij morgen in de race vanaf P8.

Na afloop erkende Hamilton dan ook dat zijn concurrenten vandaag gewoon sneller waren. "Mijn felicitaties aan Bottas en Vettel. Zij waren vandaag gewoon beter. Ik heb het beste gedaan wat ik kon maar meer zat er helaas niet in. " Hamilton noteerde in Q2 zijn snelste tijd op de supersofts. Hij start dan ook als enige coureur uit de top 10 op deze compound. Deze afwijkende strategie moet de Mercedes coureur in de buurt van het podium brengen.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"