© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Hamilton: 'Bottas en Vettel waren vandaag gewoon te snel'

08 jul. 2017 15:52 Wanda Bisschop 0 reacties
Lewis Hamilton wist op voorhand al dat hij niet vanaf pole vertrekt tijdens de GP van Oostenrijk. Dankzij een gridstraf van vijf plaatsen vanwege het vervangen van zijn versnellingsbak was P6 het hoogst haalbare. Met een afwijkende bandenstrategie probeert Hamilton de race in Oostenrijk alsnog naar zich toe te trekken.

Hamilton wil met afwijkende bandenkeuze naar het podium in Oostenrijk

Het enige doel van Hamilton tijdens de kwalificatie voor de Grote Prijs van Oostenrijk was de snelste tijd te noteren. Lange tijd leek het er ook op dat de drievoudig wereldkampioen op de goede weg was. Echter in Q3 lukte het Valtteri Bottas om er een nagenoeg perfect rondje uit te knallen. Ook zijn naaste rivaal Vettel was nog sneller. Daardoor eindigde Hamilton als derde in de kwalificatie maar start hij morgen in de race vanaf P8.

Na afloop erkende Hamilton dan ook dat zijn concurrenten vandaag gewoon sneller waren.

"Mijn felicitaties aan Bottas en Vettel. Zij waren vandaag gewoon beter. Ik heb het beste gedaan wat ik kon maar meer zat er helaas niet in. "

Hamilton noteerde in Q2 zijn snelste tijd op de supersofts. Hij start dan ook als enige coureur uit de top 10 op deze compound. Deze afwijkende strategie moet de Mercedes coureur in de buurt van het podium brengen.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen