Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Lewis Hamilton

Hamilton: "Dat is waarom ik niet agressiever verdedig tegen Verstappen"

In twee uit de vier Grands Prix in 2021 zagen we hoe Max Verstappen in de eerste bocht Lewis Hamilton 'brutaal' opzij zette. Hoewel, brutaal, Hamilton gaf hem naar eigen zeggen bewust alle ruimte, in ieder geval tijdens de Grand Prix van Spanje.

Verstappen Spain Start 2021
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Raakten Max Verstappen en Lewis Hamilton elkaar nu net wel of net niet? Wat het antwoord ook is, Hamilton heeft naar zeggen erger willen voorkomen door Verstappen alle ruimte te geven die nodig was: "Toen we samen bocht één in doken, gaf ik zoveel ruimte als ik kon aan Max", zo legt Hamilton uit tegenover onder andere RacingNews365.

Gevraagd waarom hij niet wat agressiever dat gevecht aangaat, geeft hij een inkijkje in hoe hij elke race opnieuw benadert: "In mijn ogen is de race een marathon en geen sprint, dus ik kijk naar het grotere plaatje. Natuurlijk kan ik me wat agressiever opstellen, maar is dat echt nodig?", vervolgt Hamilton, om vervolgens zelf antwoord te geven op die vraag.

"Ik denk dat ik in de positie verkeer waarin ik zit, juist omdat ik nooit te veel agressie laat zien op de momenten dat dat niet nodig is."

Overigens had Hamilton eerder al de kans om Verstappen af te stoppen, tijdens de run naar de eerste bocht: "Valtteri Bottas startte als derde en we werken graag samen als een team, en daarom bleef ik aan die linkerkant rijden. Achteraf gezien denk ik dat er een moment was waarom Verstappen in mijn slipstream kroop, waarop ik naar rechts had kunnen sturen om zo de leiding veilig te stellen, maar dat deed ik dus niet."

Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Spanje 2021 RN365 Nieuwsdossier

37 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Domenicali Hoogste F1-baas doet een oproep aan Ferrari na vertrek Binotto