Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton beval coureur aan bij Mercedes: "Lijkt erop dat ze dat doen"

Lewis Hamilton verlaat na dit seizoen Mercedes voor een avontuur bij Ferrari. Zijn opvolger lijkt vrijwel zeker Andrea Kimi Antonelli te worden. De zevenvoudig wereldkampioen heeft nog een mooie anekdote over zijn aanstaande opvolger.

Hamilton race Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Dit weekend stapt Andrea Kimi Antonelli voor het eerst tijdens een Grand Prix-weekend in een Formule 1-auto. Tijdens de eerste vrije training mag de Italiaan George Russell vervangen bij Mercedes.

Het lijkt dan ook een kwestie van tijd tot het pas 18-jarige megatalent wordt aangekondigd als opvolger van de vertrekkende Lewis Hamilton. Voorafgaand aan de Grand Prix in Monza heeft de zevenvoudig wereldkampioen alleen maar mooie woorden over voor zijn toekomstige opvolger.

"Ik zei een tijd geleden al dat ik denk dat het team hem moet kiezen voor de toekomst," zo vertelt Hamilton aan onder meer RacingNews365. "En het lijkt er op dat ze dat ook gaan doen. Hij is een van die jonge super getalendeerde gasten die nu door beginen te breken. Maar mensen moeten ook niet vergeten dat hij pas 18 jaar oud is."

Gridkid in 2018

Hamilton kan dan ook niet wachten om de jonge Italiaan in actie te zien: "Hij heeft een mooie toekomst voor zich en ik kan niet wachten om zijn vooruitgang te gaan volgen."

Ook heeft de zevenvoudig wereldkampioen nog een mooie anekdote klaar over zijn aanstaande opvolger: "Ik zag ergens een foto van, volgens mij was het uit 2018, waar hij als 'grid kid' op staat en ik zijn hand schud."

"Dat zorgt er ook weer voor dat je even herinnert hoe oud je wel niet bent!" zo vertelt Hamilton lachend. "Maar ja, ik kijk er naar uit om zijn groei en reis te zien."

Ook interessant:

Alarmfase 1 voor Verstappen en Red Bull na nieuwe nederlaag

De Grand Prix van Nederland werd niet het feestje waar de Nederlandse Formule 1-fans op hadden gehoopt. Lando Norris wist met een grote voorsprong te winnen op Max Verstappen, die steen en been klaagde over de RB20.

Bekijk je de podcast liever als video? Dat kan hier!

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
F1 Werking McLaren-achtervleugel onthuld