© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Hamilton denkt dat Mercedes dit jaar sterker is in Singapore

14 sep. 2018 18:20 René Oudman 1 reacties
In de afgelopen vier edities van de Grand Prix van Singapore zegevierde Lewis Hamilton tweemaal, in één van de andere twee wedstrijden zag hij een teammaat winnen. Mercedes heeft in het recente verleden dus veel successen geboekt in de Aziatische stadsstaat, al ligt het circuit de wagen niet bepaald goed.

Dat bleek wel in de kwalificatie van vorig jaar. Sebastian Vettel reed naar de pole, Max Verstappen en Daniel Ricciardo eisten de plaatsen twee en drie op en Kimi Raikkonen veroverde P4. Voor Hamilton zat er destijds niet meer in dan een vijfde plaats.

De viervoudig wereldkampioen, die ook dit jaar bovenaan staat in de strijd om de titel, denkt dat het dit jaar dichter op elkaar zit en dat zijn wagen bovendien een goede stap voorwaarts heeft gezet ten opzichte van voorgaande edities. "Het ziet er naar uit dat het een gevecht tussen drie teams gaat worden", zegt Hamilton na afloop van de tweede sessie, alvorens hij zijn eigen trainingen belicht.

"De eerste sessie verliep prima, al ziet dat er misschien niet zo uit op de tijdenlijsten. We hebben de hypersofts echter niet gebruikt in die training, vandaar. De focus lag op een ander programma en daar hebben we positieve resultaten in geboekt. De wagen voelde absoluut beter aan dan dat ze in voorgaande jaren deed. We komen dichter bij de Ferrari’s, maar zullen in de kwalificatie pas hun echte snelheid zien."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen