Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton dicht Verstappen poleposition toe na kwalificatie GP Brazilië

Lewis Hamilton was met afstand de snelste in de kwalificatie in Brazilië, aan de hand van welke de startposities voor de sprintrace op zaterdag worden bepaald. De Brit kijkt echter al naar zondag, en gaat er blindelings vanuit dat Max Verstappen dan op pole zal staan.

Met een enorm verschil van ruim vier tienden van een seconde wist Lewis Hamilton de eerste startplek te veroveren voor de sprintrace tijdens het Grand Prix-weekend in Brazilië. Na afloop was de Brit duidelijk opgetogen. "Dat is mijn eerste 'pole' in een lange tijd", zucht hij. "Ik wil graag mijn team bedanken, want ze hebben rond de klok gewerkt. Het is zwaar voor iedereen, om vanuit de ene race weer naar de volgende te gaan en de auto weer te herbouwen. De manuren die daar in gaan zijn ongelooflijk."

Hamilton gaat uit van poleposition Verstappen

Hamilton haalt vervolgens de regels (of de dagen) door elkaar en blikt vooruit op zijn straf. "Maar het was een goede kwalificatie. We hebben morgen de straf, maar we gaan het alles geven", zo doelt hij waarschijnlijk niet op de sprintrace op zaterdag, maar op de gewone race op zondag. De poleposition daarvoor wordt op zaterdag vergeven tijdens de sprintrace. Hamilton heeft een straf, dus zal op zondag sowieso niet vanaf pole starten. Hij dicht de pole dan ook toe aan Verstappen, die de sprintrace als tweede start. "Het is hier niet makkelijk om elkaar te volgen, maar Max heeft natuurlijk de pole, dus het wordt lastig om hem te pakken. Ik zal mijn best doen om me een weg te banen naar voren door het veld", blikt hij al vooruit op zondag. Het voelde in ieder geval goed, die snelle ronde. Hamilton gaat proberen om de rest van het weekend alles uit zijn tenen te persen. "Het weer wordt morgen wat beter, dus daardoor wordt het wat lastiger voor iedereen. Maar goed, ik voel me heel erg dankbaar. Het is al even geleden, dus het voelt als mijn eerste poleposition."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'