Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Lewis Hamilton

Hamilton: "Dit moeten Verstappen en ik van onze crash leren"

Lewis Hamilton hoopt dat een crash zoals afgelopen weekend niet meer voor zal komen tussen hem en Max Verstappen. Beide coureurs moeten er volgens hem van leren.

Hamilton Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

De openingsronde van de Britse Grand Prix zal nog steeds op het netvlies van Lewis Hamilton gebrand staan. Zo ook op het netvlies van Max Verstappen, die na een touche de bandenstapels met zo'n 250 kilometer per uur op hem af zag komen.

De Nederlander kwam bont en blauw, maar wel op eigen kracht uit zijn RB16B. Lewis Hamilton was zich na afloop geen kwaad bewust, maar wel hoopt hij dat zijn Red Bull-rivaal en hijzelf zullen leren van het incident tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië.

"Na dit soort ervaringen probeer ik altijd te denken dat we er van kunnen leren en groeien", zo begint hij in gesprek met onder meer RacingNews365 zijn verhaal. "Er is nooit... er is zelden een incident dat 100% de fout van een iemand is. Het is altijd een mix van twee of meer personen."

Er moet volgens de Brit een betere balans worden gevonden tussen de twee coureurs als het aankomt op agressiviteit. "Daarom denk ik dat er dingen zijn die we allebei kunnen leren. In mijn optiek is Max waarschijnlijk een van de meest agressieve coureurs die er is."

"Hij doet het natuurlijk heel goed, maar toch denk ik dat we echt moeten proberen om een betere balans te vinden op het circuit wat betreft de ruimte die we elkaar geven en het respect dat we elkaar tonen op de baan. Op die manier kunnen we blijven racen en goede races afwerken zonder dat we crashen."

Ook interessant:

Max Verstappen gaat zich niet tot dat niveau verlagen

De hardste crash uit de carrière van Max Verstappen, terwijl Lewis Hamilton als aanstichter maximaal profiteerde op op Silverstone met de zege aan de haal te gaan. Terwijl Verstappen nog in het ziekenhuis verbleef, vierde hij uitbundig zijn zege.

Meer dan genoeg stof tot napraten, want wie zat er nu fout? Wat de straf van Hamilton te laag? Gaat Verstappen nu revanche nemen?Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk bespreken dit alles in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365.

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Groot-Britannië 2021 RN365 Nieuwsdossier

83 reacties

Viaplay
x
Verstappen reageert: "Hou dan gewoon je mond"