Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton doet boekje open over mentale problemen

Lewis Hamilton heeft genoten van een zeer succesvolle carrière in de F1, maar de zevenvoudig wereldkampioen heeft ook te kampen met moeilijkheden. De zevenvoudig wereldkampioen doet nu een boekje open over de mentale problemen waar hij al jaren mee worstelt.

Hamilton Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lewis Hamilton is de meest succesvolle coureur in de F1-geschiedenis met 105 overwinningen en 201 podiumplaatsen op zijn naam. Tel daar ook nog eens zeven wereldtitels bij op en je kunt met recht stellen dat Hamilton één van de allergrootste coureurs aller tijden is. Hamilton maakte zijn F1-debuut in 2007 bij McLaren en kon dat jaar meteen wereldkampioen worden. Maar na een fout bij het inrijden van de pitstraat in China en een desastreuze laatste race in Brazilië zag hij een sprookjesachtige titel aan zijn neus voorbij gaan.

Een jaar later was het alsnog raak en dat zorgde ervoor dat de naam Lewis Hamilton voor altijd in de geschiedenisboeken geschreven staat. Toch was het niet altijd rozengeur en maneschijn voor de Brit, want hij worstelt al heel zijn leven met zijn mentale gezondheid, zo onthult Hamilton.

"Toen ik in de twintig was, heb ik echt een aantal ontzettend lastige perioden achter de rug", zo vertelt Hamilton aan The Sunday Times. "Ik bedoel, ik heb mijn hele leven geworsteld met mijn mentale gezondheid."

Toen Hamilton werd gevraagd uit te leggen met welke problemen hij precies te maken heeft gehad, voegde hij eraan toe: "Depressie. Al op jonge leeftijd, toen ik 13 was. Ik denk dat het kwam door de druk van het racen en de problemen op school. Het pesten. Ik had niemand om mee te praten." Op de vraag of hij ooit een therapeut heeft bezocht, antwoordde Hamilton: "Ik heb jaren geleden met één vrouw gesproken, maar dat hielp niet echt."

Over hoe hij tijdens zijn leven als persoon is gegroeid, zei Hamilton: "Je leert over dingen die je van je ouders hebt meegekregen, je merkt die patronen op, hoe je op dingen reageert en hoe je die kunt veranderen. Dus wat me in het verleden boos heeft gemaakt, maakt me nu niet meer boos. Ik ben zoveel verfijnder."

Ook interessant:

Vloekende Verstappen zet F1 op scherp én op stelten

De Formule 1 was in rep en roer na de taakstraf voor Max Verstappen voor het gebruik van een vloekwoord. Iedereen vindt er wat van en vrijwel iedereen is op de hand van Verstappen. Voer voor discussie, een discussie die we ook in een kakelverse podcast 'gewoon' voortzetten.

Bekijk je de podcast liever op Youtube, dat kan hier!

Profiteer tijdelijk van deze online live casino welkomstbonus en claim jouw gratis €50 aan free spins als je €25 of meer inzet.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Marko geeft flinke waarschuwing af aan F1: "Verstappen moet je serieus nemen"