Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton doet fans belofte: "Ik blijf vechten voor verandering"

Lewis Hamilton staat nog steeds voorop in de strijd tegen ongelijkheid, zo laat hij zijn volgers weten via social media.

Lewis BLM Hamilton
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Al jaar en dag zet Lewis Hamilton zich in voor minder ongelijkheid in de wereld en in het bijzonder in de Formule 1. Afgelopen jaar liet hij meermaals van zich horen en zien voor en na de Grands Prix, en mede door zijn initiatief kwam de Formule 1 met de actie #WeRaceAsOne.

Ruim een half jaar later is de zevenvoudig wereldkampioen vastberaden om het werk dat hij vorig jaar heeft gedaan ook dit jaar door te zetten. Die belofte doet hij aan zijn volgers, en tegelijk vraagt hij zijn fans om mee te doen.

"Black Lives Matter", zo begint de Brit zijn verhaal op Instagram. "Vorig jaar knielden sommigen van ons om de strijd voor gelijkheid te steunen. Daar ben ik trots op. Mijn vraag is: what's next?", zo vraagt de zevenvoudig wereldkampioen zich hardop af.

"De ongelijkheid in onze sport en op de wereld blijft nog steeds bestaan. Verandering is nog steeds nodig. We moeten blijven pushen en onszelf en anderen verantwoordelijk houden. We moeten blijven streven naar gelijkheid voor iedereen om zo permanente verandering teweeg te brengen op onze wereld", klinkt hij gedecideerd.

"Zo lang er nog lucht in mijn longen zit, zal ik blijven vechten voor veranderingen tijdens alles wat ik doe. Ik zal mijn best doen om voor nieuwe paden en kansen te zorgen voor mensen met een getinte huidskleur in de wetenschap, in engineering en in creatieve disciplines. Laten we blijven pushen!", zo sluit Hamilton af.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Tijdschema Hoe laat begint de Formule 1 Grand Prix van Australië?