Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton dolblij met tachtigste poleposition: "Juiste calls"

Waar Ferrari kopje onder ging in de kwalificatie voor de Grand Prix van Japan, daar toonde kampioenschapskandidaat nummer één Lewis Hamilton andermaal zijn klasse. De Brit snelde in een 1.27.760 naar zijn achtste poleposition van dit seizoen.

Het was alweer de tachtigste keer in zijn Formule 1-loopbaan dat Hamilton de poleposition veroverde, daarmee scherpte hij zijn eigen record weer eens aan.

Hamilton was dolgelukkig met zijn in wisselende omstandigheden veroverde eerste plaats. "Dit is de tachtigste poleposition uit mijn carrière en die had ik niet kunnen bewerkstelligen zonder mijn team. We hebben vandaag precies de juiste keuzes gemaakt, onder druk zijn de juiste beslissingen gemaakt. Dit team verdient het om de eerste twee startplaatsen te bezetten, dit is het beste team ter wereld." Achter Hamilton sloot diens Mercedes-teammaat Valtteri Bottas aan op de tweede plaats, Max Verstappen werd keurig derde. De Ferrari-coureurs kwamen niet verder dan de plaatsen vier (Kimi Raikkonen) en negen (Sebastian Vettel).

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"