Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Lewis Hamilton

Hamilton dolenthousiast over GP Nederland: "Waarom zijn er niet meer van zulke circuits?"

Lewis Hamilton heeft misschien niet het gehoopte resultaat gehaald tijdens de Grand Prix van Nederland, tijdens het raceweekend genoot hij wel van de sfeer en het circuit.

Hamilton Dutch GP
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lewis Hamilton heeft een prima weekend achter de rug. Alhoewel hij in het slot van de race terugviel naar de vierde plek, leek hij op zaterdag op Circuit Zandvoort lang mee te strijden om de poleposition en op zondag om de Grand Prix-overwinning.

Hij houdt goede herinneringen over aan het circuit, waar hij zeventien jaar geleden al racete. "Over het algemeen hou ik er van om in Zandvoort te racen. In de Formule 3 was het geweldig toen ik hier in 2005 reed."

Niet alleen van Zandvoort, maar ook van onze hoofdstad kan de zevenvoudig kampioen genieten. "Voor het raceweekend ben ik Amsterdam ingegaan, heb ik Surinaams gegeten en heb ik door de grachten gevaren. Het is zo'n coole stad, een van mijn favoriete steden en ik zou er echt wel kunnen wonen. Een prachtige plek", glimlacht hij.

Hamilton geniet

Maar afgelopen weekend was hij natuurlijk niet in Nederland om Amsterdam, maar om Circuit Zandvoort onveilig te maken. Hamilton praat met een grote glimlach op het gezicht over het duinencircuit, waar hij zich als een vis in het water voelt. Hij vraagt zich af waarom er tegenwoordig niet meer van dit circuits worden gebouwd.

"Het weer is hier goed, het circuit ligt aan het strand en het is echt een cool, klassiek, old-school circuit. Ze maken circuits zoals deze niet meer, geen idee waarom. Ik snap dat echt niet. Waarom maken ze geen circuits met dit soort heerlijke kombochten, met hoogteverschil? Misschien moet ik maar zelf circuits gaan ontwerpen!"

Prachtige sfeer

Niet alleen is het circuit mooi, ook van het volksfeestje dat naast de baan wordt gevierd kan Hamilton genieten, zelfs als 99% van de fans voor Verstappen juichen. "Over het algemeen hou ik van de fans, ongeacht voor wie ze zijn. Ik hou van de energie die de fans overbrengen. Het maakt niet uit welke sport het is, de fans creëren de sfeer en zorgen voor de energie."

"Het was Max z'n thuis Grand Prix, dus hij zal waarschijnlijk ongeveer hetzelfde gevoel hebben als ik heb in Groot-Brittannië. We zien dat er steeds meer en meer fans op de sport afkomen en dat is echt geweldig!", aldus Hamilton, die toegeeft vooral op de zaterdag te hebben genoten.

"De sfeer en de fans zijn geweldig, maar het circuit is niet optimaal voor wiel-aan-wielgevechten, want het is hier lastig om elkaar te volgen. Over een enkele ronde is het echter zó mooi, bocht drie is ongelooflijk, zeker als de auto goed presteert", aldus de glunderende Mercedes-coureur.

Ook interessant:

Magistrale Verstappen zorgt voor volksfeest in de duinen

Max Verstappen won voor de tweede keer op rij de Grand Prix van Nederland en dat werd natuurlijk uitbundig gevierd door de aanwezige fans. Zandvoort kleurde wederom oranje na een spannende race op het circuit in de duinen. Daarnaast gebeurde er ook genoeg naast het circuit: genoeg om over na te praten met Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk in een gloednieuwe aflevering van de RacingNews365 F1-podcast!

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Nederland 2022 RN365 Nieuwsdossier

29 reacties

Viaplay
x
Breaking Vraagtekens bij FIA-regels na Red Bull-ophef: "Het is nu een WK boekhouden"