Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Mercedes

Hamilton eist meer van Mercedes in 2020 uit angst voor Ferrari

Hoewel Mercedes net de zesde Formule 1-wereldtitel heeft veroverd en Lewis Hamilton op het punt staat om hetzelfde te doen als coureur, wil de Brit betere motorprestaties om ook volgend seizoen Ferrari te kunnen verslaan.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

"We hebben nog tijd voor volgend jaar. Maar wat betreft de ontwikkeling van onze motor is dit geen geweldig seizoen geweest", stelt Lewis Hamilton enigszins beteuterd, in navolging van de Grand Prix van Japan. Daarin slaagde de Brit er rondenlang namelijk niet in om Sebastian Vettel te passeren, ondanks versere banden en volgens hem "zelfs slipstream, DRS en vol vermogen."

Hoewel Mercedes aan het begin van 2019 nog duidelijk de beste auto had, waarmee zowel Hamilton als Valtteri Bottas overwegend dominantie tentoon konden spreiden tot Max Verstappen die zegereeks doorbraak, wil de regerend wereldkampioen dat zijn team nóg harder gaat werken. Hij wijst daarmee vooral naar de motorafdeling.

Hamilton vervolgt: "Het is al erg zwaar geweest voor de mannen, ze hebben net zo hard gewerkt als altijd maar die afdeling heeft gewoon niet zo heel veel succes gehad. We rijden dan ook met vrij veel luchtweerstand. Tegelijkertijd is de betrouwbaarheid bij ons geweldig, dus hopelijk blijft dat hetzelfde - daar kunnen we natuurlijk erg trots op zijn."

"We zijn natuurlijk net constructeurskampioen geworden maar moeten blijven pushen om de luchtweerstand te verminderen en wat meer vermogen te krijgen voor volgend jaar. Ik heb er alle vertrouwen in dat we volgend jaar een soort stap kunnen maken."

Hoewel boze tongen de legaliteit van Ferrari's superieure snelheid op rechte stukken in twijfel trekken, waagt Hamilton zicht daar niet aan: "Het is ongelofelijk hoe snel die mannen zijn. Dat maakt het zeer moeilijk. Maar is het wel cool want het racen is erg tof."

11 reacties