© McLaren

Nieuwsoverzicht

Hamilton en Alonso geven tips aan debutanten Russell en Norris

22 nov. 2018 14:30 Ruud Dimmers 0 reacties
Tijdens de FIA-persconferentie waren twee ervaren coureurs en twee toekomstig debutanten aanwezig. Lewis Hamilton en Fernando Alonso hadden nog wel wat advies voor de rookies George Russell en Lando Norris.

De persconferentie stond met name in het teken van het afscheid van Fernando Alonso. Racingnews365 was ook geïnteresseerd in de rookies van 2019 en stelde Lewis Hamilton en Fernando de vraag of ze nog tips hadden voor de nieuwkomers, en hoe ze zelf hun F1-debuut hebben ervaren.

Een lachende Alonso blikt terug op zijn eerste meters in Australië 2001. "Mijn advies zal niet zo nuttig zijn, want mijn debuut in 2001 was een lastige bij Minardi. Het team was bijna failliet en we konden niet testen voor de eerste race. Op woensdag of donderdag stond de auto voor het eerst in elkaar. Paul Stoddart had net het team gered."

"Alles was zo nieuw voor me en ik reed de pitbox uit, maar het licht aan het einde van de pitlane stond op rood. Ik kon de neutraal niet vinden en crashte bijna op de auto's voor me."

"Deze jongens zijn zeker beter voorbereid voor hun debuut. Ze zijn er klaar voor. Het is voornamelijk een kwestie van goed voorbereiden en luisteren naar je engineers", geeft de tweevoudig kampioen als tip.

Lewis Hamilton kan zich het gevoel in 2007 niet meer precies herinneren, maar verwacht dat Norris en Russell goed voorbereid aan de start verschijnen: "Mijn voorbereiding was wel beter dan die van Fernando, maar die van deze boys is aanzienlijk beter."

"Mijn advies zou zijn dat ze ervan moeten genieten. Het wordt een enerverende ervaring voor zich. Het gevoel tijdens mij eerste race kan ik me niet precies herinneren, maar ik moest ook direct aan de bak tegen een tweevoudig wereldkampioen (Alonso red.)".

George Russell neemt in 2019 plaats in de Williams en Lando Norris neemt bij McLaren het stoeltje van Fernando Alonso over.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen