Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton en Mercedes bijna akkoord over nieuw contract

Het nieuwe Formule 1 seizoen moet nog starten maar toch wordt er al volop gespeculeerd over de vele coureurs met aflopende contracten. Bij één coureur lijkt het slechts een formaliteit en dat is Lewis Hamilton.

De viervoudig wereldkampioen heeft het bij Mercedes prima naar zijn zin. De kans dat hij een overstap maakt, wordt dan ook niet hoog ingeschat. Ook omdat Hamilton en Mercedes beiden duidelijk hebben gemaakt met elkaar door te willen. Deze week was Hamilton aanwezig bij de opening van de Petronas Global Research Centre in Turijn en liet hij weten dat alles bijna in kannen en kruiken is. "Mercedes weet dat ik erg toegewijd ben aan hen en andersom geldt dat ook. We zijn er allemaal zeer relaxed onder." Toch hoopt Hamilton wel dat er voor de openingsrace in Melbourne een akkoord wordt bereikt. "Dat hoop ik wel ja. Dan kunnen we ons weer focussen op andere zaken. Als het niet zo is, dan maak ik mij geen zorgen. We zijn continu met elkaar in gesprek maar focussen ons natuurlijk volledig op het nieuwe seizoen. Het komt vanzelf."

Volgens de verwachtingen tekent Hamilton dan een nieuw contract voor twee jaar en bedraagt zijn salaris dan zo'n € 45 miljoen per jaar. Zelf wil hij hier niet teveel over kwijt. "Met partnerschappen en contracten probeer je er altijd het maximale voor beide partijen uit te halen. Daar werken we aan." Hamilton benadrukt dat het vooral een teamprestatie is en dat het hele team jaagt op de wereldtitel. "Ik bezoek de fabriek elke week om te zien wat er gebeurt. Het is geen toeval dat we wereldkampioen zijn. We willen namelijk altijd nog beter worden. Het nieuwe seizoen is ook voor ons een nieuwe start. Dit jaar is er weer nieuwe wereldtitel te verdienen en wij willen niks liever dan opnieuw wereldkampioen worden."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden