Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton en Mercedes genomineerd voor grootste sportonderscheiding

Lewis Hamilton is genomineerd voor een Laureus Award in de categorie 'sportman van het jaar'. Mercedes valt diezelfde eer te beurt in de categorie 'team van het jaar'.

Wereldwijd zijn de Laureus Awards de belangrijkste onderscheidingen die op het gebied van sport te winnen zijn. Voor Mercedes is het de vijfde keer op rij dat het team genomineerd is. Vorig jaar ging de Duitse constructeur zelfs met het beeldje naar huis, terwijl de eveneens genomineerde Lewis Hamilton de verkiezing verloor van tennisser Roger Federer.

De vijfvoudig wereldkampioen neemt het dit jaar op tegen de Franse voetballer Kylian Mbappé, de Kroatische voetballer Luka Modrić, NBA-basketballer Lebron James, tennisser Novak Djokovic en marathonloper Eliud Kipchoge. Mercedes neemt in het de categorie 'team van het jaar' op tegen het Franse nationale voetbalelftal, Real Madrid, NBA's Golden State Warriors, het Noorse Olympische team en het Europese Ryder Cup-team. De uitreiking van de Laureus Awards vindt over een maand plaats op 18 februari in Monaco. De genomineerden zijn gekozen door een panel van vooraanstaande schrijvers, redacteuren en omroepen. De uiteindelijke winnaars worden gekozen door de Laureus World Sports Academy zelf.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden