Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Mercedes

Hamilton en Russell willen geen teamorders en gaan voor overwinning GP Brazilië

George Russell en Lewis Hamilton starten de Grand Prix van Brazilië vanaf de voorste startrij. Het is misschien wel de grootste kans van het huidige F1-seizoen om de zege veilig te stellen voor Mercedes. Ze willen alles doen om het team de overwinning te bezorgen, maar willen niets weten van teamorders.

Russell Hamilton Brazil
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na de overwinning in de sprintrace voor de Formule 1 Grand Prix van Brazilië is Mercedes hongeriger dan ooit voor de overwinning op zondag. De teller staat wat betreft het aantal zeges in 2022 nog op nul en daar kan op Interlagos verandering in komen. George Russell start vanaf poleposition en teamgenoot Lewis Hamilton vanaf P2.

"Het is de eerste keer dit jaar dat we op de eerste plaats over de finishlijn komen en het is eigenlijk jammer dat het niet al de race was", zegt Russell na de sprintrace tegen de media, waaronder RacingNews365. "Maar hoe dan ook laten we zien wat voor een werk we hebben verricht en het is een bemoedigend beeld voor tijdens de race."

Met Hamilton naast zich kan Mercedes meerdere kanten op met de strategie. "Lewis en ik met P1 en P2 op de grid, dat geeft ons strategische opties. Ik denk dat we samen moeten gaan werken en wat anders moeten proberen om zo te overwinning veilig te stellen."

De zevenvoudig wereldkampioen is het daar volledig mee eens: "We moeten wel samenwerken als een team. Dit moeten we doen voor het team en we moeten winnen. Het zou heel speciaal zijn en natuurlijk is het goed in de jacht op de rode gasten (Ferrari en de strijd om de constructeurstitel, red.)."

Teamorders voor Hamilton of Russell?

Hamilton kan in Brazilië, mocht hij winnen, zijn record verlengen. Hij heeft tot nu toe in elk Formule 1-seizoen ten minste één overwinning geboekt. Komen er teamorders? "Nee, die komen er zeker niet", bevestigt Russell. "Ik denk dat het een strategisch spel wordt tussen ons, maar wel voor het team."

"In Mexico zagen we dat toen we beiden dezelfde strategie volgden, het ons benadeelde. We weten nu nog niet wat de ideale strategie is, maar we zullen fair tegen elkaar racen. Met verschillende strategische keuzes moeten we alle opties open houden en hopelijk zijn we morgen tevreden."

Russell en Hamilton gaan dus beiden op hun eigen manier voor de zege. Wel benadrukt Hamilton dat het team voorop staat. "Een één-twee op welke manier dan ook, dan ben ik blij, puur voor iedereen die hier zo hard voor heeft gewerkt. George heeft het natuurlijk wel fantastisch gedaan en gaat voor de overwinning, maar we zullen voorzichtig rijden. Maar voor onszelf willen we natuurlijk wel het beste resultaat halen."

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen George Russell

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Brazilië 2022 RN365 Nieuwsdossier

8 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Exclusief Verstappen pareert Leclerc: 'Hij verloor de F1-wereldtitel al eerder'