Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 nieuws

Hamilton en Vettel eensgezind: "Formule 1 moet meer doen aan duurzaamheid"

Volgens zowel Lewis Hamilton als Sebastian Vettel moet de Formule 1 in de toekomst meer doen om duurzaamheid te promoten, zo vertelde het duo na afloop van de kwalificatie voor de Belgische Grand Prix.

Hamilton Vettel Canada 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Dat de Formule 1 niet de beste sport is voor het milieu is geen geheim, maar volgens Lewis Hamilton en Sebastian Vettel is het wel van groot belang dat de koningsklasse van de autosport haar voorbeeldfunctie gebruikt om duurzaamheid en efficiëntie te promoten bij haar volgers. Dat vertelde het duo ten overstaande van de verzamelde media, waaronder RacingNews365.

"Het is gewoon een heel belangrijk onderwerp", zo begint Vettel. "F1 is een wereldwijd platform en moet meer bijdragen aan duurzaamheid. Ik denk dat alleen de inzet efficiënte motoren niet genoeg is. Helaas komt een groot deel van de technologie die in de Formule 1 wordt gebruikt echter niet op de weg, maar ook naast de baan kan de Formule 1 veel betekenen voor deze serieuze zaak."

Hamilton valt zijn Ferrari-concurrent bij: "Zeker in de tijd van Bernie Ecclestone werd er niet veel aan gedaan, maar momenteel zijn er volgens mij wel plannen om de duurzaamheid van de sport te verbeteren en de carbon footprint te verkleinen."

"Met de V6-motoren verbruiken wel al veel minder brandstof dan in het V8- en V10-tijdperk, maar we kunnen zeker nog meer doen. Ook de hoeveelheid plastic die tijdens een raceweekend wordt verbruikt kan drastisch worden teruggebracht."

"Langzaam begint de focus gelukkig wel te verschuiven naar meer duurzaamheid. Ik probeer Ross Brawn en het team achter de Formule 1 te motiveren om er meer aan te doen, en ook richting Mercedes doe ik hetzelfde", aldus de vijfvoudig wereldkampioen.

Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet
Viaplay

Unibet
x
FIA te mild? Straffendiscussie wakkert aan na meerdere Red Bull-incidenten