Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton erkent zijn meerdere in Verstappen en Red Bull: "Net iets te snel"

Lewis Hamilton leek even op weg naar de overwinning te kunnen gaan, maar Max Verstappen wist hem in de slotfase van de GP in de VS af te troeven.

Lewis Hamilton slaakt een diepe zucht als hij na de GP van de Verenigde Staten voor de camera's verschijnt. Hij was namelijk net tweede geworden, achter Max Verstappen. Toch staat hij goedgemutst voor de camera. "Ik wil graag iedereen bedanken hier in de Verenigde Staten. Nog nooit hebben we hier zoveel toeschouwers gezien, dus iedereen bedankt!" "Ook mijn team wil ik graag bedanken", vervolgt de zevenvoudig kampioen. "We kwamen hier met updates en we hebben het gat (naar Red Bull en Ferrari, red.) iets gedicht." "We zaten er zo zo dicht bij, ik deed er alles aan om voor Verstappen te blijven, maar Red Bull was net iets te snel. Complimenten aan hen, een goede race en een goede strategie van Red Bull. En nogmaals: mijn condoleances aan het team."

Hamilton heeft hoop op succes

Dat Mercedes net naast de overwinning grijpt, dat had het team acht maanden geleden niet durven dromen toen ze tijdens de testdagen het lastig hadden. De hoop is er nog steeds dat er in 2022 een race kan worden gewonnen, zeker bij Hamilton. "Ik ben kapot! De auto was lastig vandaag. Het voelde geweldig om aan de leiding te gaan. Daar hebben we hard aan gewerkt dit jaar. Ik voelde zoveel hoop, maar het is oke. Die hoop gaan we vasthouden en we gaan de laatste drie races hard pushen. Uiteindelijk gaat die overwinning onze kant opkomen", aldus Lewis.

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
Red Bull 'Gefrustreerde Ford-baas eist uitleg en oplossing voor onderzoek naar Horner'