Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton feliciteert Verstappen met wereldtitel na ongekend einde GP Abu Dhabi

Na een ongekende eindfase van de Grand Prix van Abu Dhabi kon Max Verstappen de wereldtitel grijpen. Lewis Hamilton baalt van het verliezen, maar feliciteert zijn titelrivaal met de overwinning van zijn eerste titel in de Formule 1.

In de allerlaatste ronde van de allerlaatste race werd het wereldkampioenschap van 2021 bepaald. Na een safety car en een pitstop kon Max Verstappen zijn titelrivaal Lewis Hamilton aftroeven en hiermee de wereldtitel veroveren. Hamilton baalt, maar bedankt zijn team voor een geweldig jaar. "Ten eerste wil ik Max en zijn team feliciteren", zo begint de Brit. "We hebben het geweldig gedaan dit jaar. Iedereen, alle mannen en vrouwen in de fabriek, hebben het echt geweldig gedaan. Het is een heel lastig seizoen geweest maar ik ben ontzettend trots en blij met de reis die we hebben gehad. We hebben alles gegeven en we hebben nooit opgegeven. Dat is het belangrijkst."

Hamilton houdt het kort na GP Abu Dhabi

Na afloop van een absurde race houdt Hamilton het verder kort. "Ik voel me verder geweldig, het was goed in de auto de laatste maanden, vooral richting het einde. We zitten nog steeds in een pandemie en ik hoop dat iedereen veilig blijft en een geweldige kerst heeft met de families. We zien het volgend jaar weer." Hamilton was vrijwel de hele race de grote favoriet voor de wereldtitel van 2021, maar in de laatste rondes veranderde alles na een crash en een safety car. Door een pitstop kon Verstappen op de softbanden aanvallen en in de allerlaatste ronde de overwinning claimen.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"