Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton: 'Ferrari-motor net zo sterk als Mercedes-motor'

Voorafgaand aan de Grand Prix van Bahrein vertelt Lewis Hamilton dat de motor van concurrent Ferrari niets te kort komt in kracht ten opzichte van de Mercedes-motor.

Sebastian Vettel won de Grand Prix van Australië, maar gaf eerder al aan dat de Ferrari-motor nog zeker drie tot vier tienden langzamer is dan de Mercedes-motor. Wereldkampioen Lewis Hamilton ontkent die bewering. De Brit geeft namelijk aan dat hij informatie heeft die beweert dat Hamiltons team Mercedes slechts even snel is als Ferrari: "Ik heb geen cijfers, maar het team heeft mij verteld dat de Ferrari-motor niets verschilt van de Mercedes-motor op het gebied van vermogen. Ze zijn gedurende de winter ingelopen op ons."

Ferrari vond tijdens de winterperiode naar verluidt tien pk. In Australië zorgde dat voor een hogere topsnelheid dan de Mercedessen, maar dat had mede te maken met de lagere downforce waarmee Ferrari reed. Hamilton reed met een verschil van zeven tienden naar pole position, maar won de race niet. Vettel ging er mee aan de haal, nadat een Safety Car geluk bracht voor de Ferrari-coureur. Titelverdediger Hamilton geeft aan dat zijn team denkt dat Mercedes in de race nog een kleine voorsprong heeft op de rode bolides uit Italië: "In de race liggen we waarschijnlijk voor op Ferrari. Het is echter lastig om conclusies te trekken uit een race, waarin allerlei dingen verschillend waren. We krijgen de komende paar races pas een beter beeld van de krachtsverhoudingen."

Viaplay
x
GP Singapore Marko luidt Red Bull-noodklok: "Niets werkt bij Verstappen"