Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton: 'Ferrari was vandaag het betere team'

Lewis Hamilton kwam in Melbourne als tweede over de streep. Dat was niet wat hij ervan had verwacht. Hij erkent zijn meerdere in Ferrari en Sebastian Vettel.

Op het podium feliciteert Lewis Hamilton in gesprek met Mark Webber direct het team van Ferrari en Sebastian Vettel. "Het was voor ons een ongelooflijk weekend, en de snelheid was er, maar Ferrari was vandaag het betere team. We moeten nu terug naar tekentafel om te achterhalen waar we het verloren hebben na onze geweldige kwalificatie gisteren."

Lewis Hamilton scoorde met de tweede plaats zijn achtste podiumplaats in Melbourne. Hij komt er graag, want hij vindt het een geweldig circuit, zo geeft hij aan. Maar Hamilton ziet ook een belangrijk minpunt, iets wat hem vandaag mogelijk de overwinning kostte. "Inhalen is hier onmogelijk. Zelfs niet als we zo dichtbij elkaar zitten als we zaten en zelfs niet met drie DRS-zones. Ik kon aan het eind van de race druk zetten op Sebastian Vettel, maar moest uiteindelijk opgeven en de auto heelhuids op de streep brengen."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"