Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton finisht opnieuw achter Russell: "Ik wacht op meer geluk"

De safety car, die de Grand Prix van Miami aan het eind deed openbreken, bracht niet alleen een gevecht tussen de Red Bulls en de Ferrari's, maar bracht ook een racespektakel tussen teamgenoten Lewis Hamilton en George Russell, waarin de jonge Brit de overhand had.

De timing van de safety car in de afgelopen paar races is niet optimaal geweest voor Lewis Hamilton. In Miami werkte de (virtuele) safety car ook niet in het voordeel van de zevenvoudig kampioen. "Ik wacht nog steeds totdat ik wat meer geluk krijg", zo zucht Hamilton na afloop van de GP van Miami in gesprek met onder andere RacingNews365 . Ik was een beetje ongelukkig met de safety car." De keuze om Mercedes-coureur George Russell wel binnen te laten komen tijdens de virtual safety car, voor vers en sneller rubber, was volgens teambaas Toto Wolff een makkelijk besluit. Maar voor de situatie van Hamilton was het wat moeilijker. "Het was een dilemma, omdat de safety car duidelijk kwam op een moment dat niet gunstig was voor Lewis, maar wel gunstig was voor George. George had niemand achter zich in zijn pitstopwindow, waardoor hij een pitstop kon maken voor nieuwe mediums. Lewis kreeg de keuze om zijn positie te behouden op de hards of om te gaan voor softs, wat ook lastig zou zijn geweest. Dus het was waarschijnlijk een 50/50 beslissing en het pakte uiteindelijk niet goed uit voor hem", aldus Wolff.

Hamilton zet vraagtekens bij keuze van Mercedes

Terugkijkend op de strategie onder de safety car, liet de zevenvoudig wereldkampioen weten dat die verantwoordelijkheid niet bij hem ligt en dat zijn team de keuze had moet maken. "Wanneer je aan het rijden bent, heb je niet alle informatie. Je weet niet waar iedereen is en waar je uitkomt (als je een pitstop zou maken, red.). Dus als je de verantwoordelijkheid krijgt om de beslissing te nemen, voelt het alsof je gokt en daar hou ik niet van. Dus ik dacht: maken jullie de keuze maar", laat Hamilton weten.

Viaplay
x
RN365-podcast Hongerige Verstappen jaagt op primeur in onvoorspelbaar China