Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton: 'Formule 1 niet waard om voor te sterven'

De Formule 1 is en blijft een sport waar grote risico's aan kleven. Het zijn risico's die Lewis Hamilton bereid is te nemen, wetende dat hij gesteund wordt door God.

Van Lewis Hamilton weten we dat hij een gelovig man is. In de wereld van Formule 1, die nooit zonder gevaren is, voelt hij zich naar eigen zeggen beschermd door 'de hand van God'. "Dat wil echter niet zeggen dat ik zeker wat dat ik mijn volgende verjaardag haal", zo vertelt Hamilton in gesprek met Formula One. "Daarom zorg ik ervoor dat ik tussen de dag vandaag en morgen alles uit mijn leven haal."

Op de vraag of de Formule 1 het waard is om voor te sterven, geeft Hamilton aan dat dat wat hem betreft niet zo is: "Nee, dat zou ik zo niet willen zeggen. Dromen, passies en ambities zijn het misschien waard om voor te sterven, maar de Formule 1 an sich is dat niet." Hamilton put naar eigen zeggen kracht uit zijn geloof en bezoekt daarom regelmatig een kerk: "Ik ontbijt weleens samen met vrienden om vervolgens samen naar de kerk te gaan. Als we daarna naar huis gaan voelen we ons altijd sterker dan voorheen."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi